2011. február 12., szombat

Tar Béla értékelése a Vasas CDL 4. fordulójáról

Most nagyon szeretnék egy hónappal idősebb lenni. Alig ért véget a negyedik forduló én már az ötödik párosítását nézegetem, és míg eddig magamban tippelgettem a mérkőzések eredményeire, most már csak abban vagyok biztos, hogy KÜZDELMES meccseket fognak játszani a fiúk.



Az elmúlt fordulók után nem csak a reménykedés miatt mondtam mindig, hanem valóban úgy is gondoltam, hogy a következő mérkőzések a valódi magyar élmezőny elvárható színvonalán fognak zajlani. Mar már csak reménykedem.

Sajnos a játékosok még nem találták meg a megfelelő módszert a görcsös akarás, a lámpaláz, a megfelelés kényszer legjobb leküzdésére, kezelésére. Az eddigi játékok összesített statisztikája könyörtelenül megmutatja, hogy jó páran mélyen saját tudásuk alatt játszanak.



A régi közhely ugyanakkor most is igaz: „Akinek nem inge ne vegye magára”, mert a nézők szerencséjére voltak most is kivételek.

Az első mérkőzésen Mészáros Zsolt játszott Darányi Zoltánnal.

Zsoltnak nagyon fontos lett volna ezen a meccsen nyerni, ez rá is nyomta a bélyegét játékára, csak a negyedik legben kezdett egy kicsit stabilabban játszani és több triplát dobni, de a hatodik leg kiszálló csatájában alul maradt és már nem tudott újítani.

Az ellenfeléről, Darányi Zoliról csak a lehető legjobbat lehet mondani, hiszen határozott, stabil, szép játékkal szerezte meg a nagyon fontos két pontot érő győzelmet. Zolinak most úgy látszik, egyértelműen jót tett a klub váltás, valószínű a csapat közös edzésein - a Nánditól és a többiektől - olyan új motiváció érte, ami elég volt az eddigi önbizalom-hiányos, görcsös játék megszüntetéséhez. Az első pillanattól fogva az ő rá jellemző határozott pörgős játékkal tartotta irányítása alatt a mérkőzést. Stabilan dobta a húszas szektort, és bátran a duplákat. A megérdemelt dicséretet mi sem bizonyítja jobban, mint a játék statisztikájának minden pontjában mutatott egyértelmű fejlődése, és hogy a nap folyamán a legmagasabb háromdartos körátlagot dobta. Gratulálok Zolika csak így tovább!



A Rucska József – Balog Béla mérkőzés előtt még a nézők reménykedtek abban, hogy Öcsi múltkori játékához képest a mai napra összeszedte magát, de sajnos tovább tart a hullámvölgy, ráadásul nagyon úgy néz ki, hogy még nincs az alján.

Józsi megnyerte a meccset és kapott két pontot. ( Bővebben: statisztika.)

Ha valaki nem tudná, a következő fordulóban Darányi Zoltán – Rucska József párosítás is van. Én nagyon várom!









A harmadik mérkőzést ezen a napon Kulcsár Attila játszotta Székely Palival.

Pali szokásához híven nagyon szépen jó játékkal kezdett, és szokásához híven a harmadik leg végére szétszedte saját magát. Eddigi nézőszórakoztató repertoárja (dobás utáni ég felé tekintgetés, kézfejforgatás nézegetés) új elemekkel bővült, a táblától visszafelé csettintgetés, majd hátraérve a nézőknek kis monológot tart. Mindeközben 182-re utolsó darttal „okosan” húszasra dob és megmagyarázza. Természetesen nem érti, miért nem nyer.

Attila úgy érzem nagyon komolyan vette ígéretét, hogy ő majd most szép játékot mutat. Egy kissé feszültnek tűnt, de különben szerintem meg is tette. A tíz legben összesen 19 dartot rontott a húszas szektorra. Ha megnézzük a statisztikát látjuk, minden mutatóban sokkal jobbat teljesítet, mint a Pali. A darts szépsége – mégis majdnem kikapott.



A negyedik mérkőzést Melisek Zsolt és Végső János játszotta.

Minden tekintetben jó befejezése volt az estének. CSODÁLATOS KEZDÉS, Zsolt egy kilencnyilas világrekord beállításából nyolc dartot hibátlanul dobott, sajnos a duplára kicsit hibázott, de nekünk nézőknek így is nagy élmény volt. Köszönjük szépen Zsolti! („Persze neki meg mindegy volt, Ő már úgyis dobott”)
Morzsi is így gondolhatta, mert a következő három legben eddig rá nem jellemző módon jól dobta a tömeget és a duplákat is. Máris 3-1 –re vezetett Jani. Zsolt ismét megrázta magát, négy kör alatt kiszállón van, de csak a hatodik dart eldobása után dobja meg a duplát. A következő három leg komoly küzdelem volt. Kilencedik leg: 6/1. Van remény a döntetlenre. Tizedik leg: Morzsi egy szép 6/2-vel biztosítja a győzelmét.
Sajnos úgy látszik tovább tart Zsolti dupla fóbiája. Viszont jó volt látni, hogy Morzsi a következő meccsekre talán talpra áll.

Végezetül köszönjük Zolinak a szép játékot és Zsoltnak a kilenc dartig tartó izgalmat.

Sok sikert (JÓ JÁTÉKOT) az OB - ra!

Tar Béla

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése