2011. február 17., csütörtök

Szenzációs mérkőzések és óriási fordulatok a 2. fordulóban

Raymond van Barneveld, James Wade és Phil Taylor is csodálatos feltámadást produkálva nyerte mérkőzését  a 888.com Premier League Darts második fordulójában a  nottinghami a Capital FM Arénában azt követően, hogy a nyitófordulóban csúfos vereséget szenvedtek. A szinte teljes holtversenyben álló mezőnyből csupán Gary Anderson és Simon Whitlock lógnak ki, előző száz százalékosan, míg utóbbi pont nélkül.





Phil Taylor nyitófordulóbeli vereségét és betegségét egyaránt kiheverve nagyszerű formában tért vissza a Mark Webster elleni, második fordulóbeli mérkőzésére Nottinghamben. The Power, aki a mérkőzést megelőző bemelegítés során 9-nyilast is dobott, ezúttal hozta a tőle megszokott száz fölötti átlagot, sőt 103,87-tel az egész este legmagasabb mutatóját teljesítette - csattanós választ adva azon spekulációkra, hogy egy időre felhagyna az élsporttal. Mark Webster hiába dobott 170-es és 160-as kiszállókat is, ezúttal nem tudta felülmúlni a legutóbbi világbajnokságon legyőzött ellenfelét.

"A múlt héten a béka feneke alatt éreztem magam, de most visszatértem a világ tetejére. Volt egy pár napom, hogy rendet rakjak a fejemben, most pedig már minden héten egyre jobb leszek majd." - mondta el többek között a mérkőzést követően Taylor.

Az este színvonalára jellemző egyik mutató, hogy Webster két hatalmas befejezése csupán kettő volt a 14 száz fölötti kiszállóból, melyből Raymond van Barneveld egyedül néggyel vette ki a részét Simon Whitlock 8-3 arányú legyőzése alkalmával.

"Sokat gyakoroltam a befejezéseket a közelmúltban, ennek is köszönhető a látványos eredmény. Tisztában vagyok vele, hogy mire is vagyok képes valójában, de az utóbbi két évben ezt csupán az edzőtáblánál tudtam megmutatni a színpad helyett, de most örülök ennek a diadalnak." - árulta el Barney nem várt sikerének egyik titkát.

Gary Anderson maradt csupán az egyetlen veretlen játékos két fordulót követően, miután a nap zárómérkőzésén egy 121-es kiszállóval tette fel a koronát 102 fölötti átlagára és Terry Jenkins legyőzésére. "Nagyon örülök, hogy újra nyertem. Továbbra is kicsit ideges voltam a nagy közönség előtt, de idővel lenyugszom és élvezem a Premier League-et."

A 2009. évi bajnok James Wade is győzelmet ünnepelhetett a nottingham-i estén, ráadásul a világbajnok Adrian Lewist legyőzve, aki még a döntetlenért is dobhatott a drámai utolsó legben, mielőtt The Machine egy parádés 136-os kiszállóval bebiztosította győzelmét.


A 2. forduló eredményei:
Capital FM Arena, Nottingham
Simon Whitlock (91,30) - Raymond van Barneveld (100,15) 3-8
James Wade (97,69) - Adrian Lewis (99,09) 8-6
Phil Taylor (103,87) - Mark Webster (97,27) 8-5
Terry Jenkins (91,41) - Gary Anderson (102,21) 4-8

A 2. forduló hivatalos fotógalériája itt tekinthető meg.











A következő, 3. forduló programja
Február 24. - Odyssey Arena, Belfast
Gary Anderson - Mark Webster
Simon Whitlock - James Wade
Adrian Lewis - Raymond van Barneveld
Phil Taylor - Terry Jenkins


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése