2011. február 10., csütörtök

888.com Premier League Darts 2011 – Kezdődik a show!

„Ez lesz minden idők legjobb Premier League szezonja” – ezt nem más, mint a címvédő, a sorozat eddigi ötszörös győzte Phil Taylor jelentette ki. Márpedig ha ő erre számít, akkor tényleg valami nagy esemény rajtjánál állunk. A kezdésre idei névadó szponzorát is megtalálta a rendezvény, visszatért az első, 2005-ös évad támogatója a 888.com, így ez a márkanév tapad a 2011-es szezonban is a Premier Leauge jól csengő elnevezéséhez.



Phil Taylor bátor kijelentése nem megalapozatlan, ha a résztvevők tekintélyes névsorára pillantunk, amely a világranglista első hét helyezettjét, és a kitűnő formába lendült Mark Webstert tartalmazza. Hogy miért pont ők, arról a Dartsvilágon korábban megjelent írásban olvashattak.

Whitlock,Webster,Wade,Lewis,Taylor,Jenkins,Anderson és Barneveld

A Premier League 2005-ös indulása óta ez a hetedik évadja. Phil Taylor az egyetlen, aki minden évben résztvevője lehetett a sorozatnak, míg Raymond van Barneveld hatodik alkalommal állhat rajthoz. Gary Anderson és Mark Webster a Premier League újoncai, ők első fellépésükre készülnek.

Az eddigi győztesek névsora igencsak kurta, a jelenlegi címvédő Phil Taylor ugyanis ötszörös győztes, rajta kívül csak James Wade-nek sikerül nyernie egyszer, 2009-ben. Raymond van Barneveld négyszer is az elődöntőig jutott. Az idei résztvevők közül a két korábbi győztesen kívül döntőt csak Terry Jenkins játszhatott, még 2007-ben.

Phil Taylor nevéhez kapcsolódik egy szinte felfoghatatlan rekord is a Premier League kapcsán, ugyanis 2005-2008 között zsinórban 44 mérkőzésen keresztül maradt veretlen.

Ami az idei esélyeket illeti, a Sky Bet fogadóirodánál Phil Taylort tartják az idén is a legesélyesebbnek (13/8), őt követően egyforma nyereménnyel kecsegtet - legalábbis a rajtnál - Adrian Lewis, Gary Anderson és Simon Whitlock esetleges győzelme (11/2).  

A 2011-es évad nyitónapjára, február 10-én a londoni O2-ben Arénába 10.000 rajongót várnak, míg a Sky Sports a világbajnokságot követően ismét 3D-ben közvetíti a mérkőzéseket. A televíziós közvetítésnek köszönhetően az interneten is minden bizonnyal nézhetők lesznek a csúcstalálkozók.


Phil Taylor és Adrian Lewis
A nyitónap programja - 20 órától
888.com Premier League Darts
Február 10. - O2 Aréna, London

Mark Webster - James Wade
Gary Anderson - Simon Whitlock
Raymond van Barneveld - Terry Jenkins
Adrian Lewis - Phil Taylor

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése