2011. február 17., csütörtök

Webster tudja mi vár rá Taylor részéről csütörtök este

Mark Webster tisztában van vele, hogy a Premier League csütörtök esti második fordulójában Phil Taylor revansot szeretne venni rajta a világbajnokságot követő első találkozásuk alkalmával. A 27 esztendős walesi volt ugyanis az, aki megállította The Powert a 16. világbajnoki ciméhez vezető úton, és kiejtette Újév napján a világbajnokság negyeddöntőjében.



"Nem történt ez túl régen, biztosan nem felejtette még el, így alighanem revansra készül ellenem." - kezdte vélekedését a csütörtök este harmadik mérkőzéséről Webster, aki a nyitófordulóban James Wade-et győzte le.

"Az, hogy legyőztem őt a világbajnokságon remekül mutat az eredménylistámon, de sajnos nem jelentette a világbajnokság megnyerését is egyben. Bár legyőztem Philt, 24 órával később mégis kikaptam az elődöntőben. Úgy vélem, ha a másik ágon lettem volna, meg is nyertem volna a tornát."

"Az a győzelem azonban így is meghozta gyümölcsét, mert bizonyosan hozzájárult ahhoz, hogy bekerülhettem a Premier League résztvevői közé - ugyanakkor a célom a világbajnokság megnyerése volt, ami nem sikerült. De remélem, hogy folytatni tudom azt a játékot, amit egy ideje elkezdtem, és újabb győzelmet aratok Phil fölött most csütörtökön."


A walesi fiatalember 2008-ban Lakeside-i BDO világbajnokként csatlakozott a PDC-hez, ahol egymást követő két évben is világbajnoki elődöntőt vívott. Mostani ellenfeléről úgy vélekedik, hogy nincs még egy olyan játékos, aki hasonló eredményekre lehet képes, mint Phil Taylor: "Soha senki nem fogja még csak megközelíteni sem az ő eredményeit. Nyerhet valaki akár tíz nagy versenyt is a tévékamerák előtt, ám ő hetven körülit nyert, úgyhogy ő az etalon, mi mindannyian csak szeretnénk olyan eredményesek lenni, mint ő. Van ugyan még közel 25 évem, hogy hasonló koromra elérjem ugyanazt, de azt kívánom, bárcsak meg tudnám azt valamelyest is közelíteni."

Taylor az elmúlt héten eddigi legnagyobb Premier League-beli zakójába szaladt bele az Adrian Lewis-tól elszenvedett 8-2-es vereséggel, Webster azonban így vélekedik erről: "Nem vonnék le ebből messzemenő következtetéseket, mert egy nap alatt senki nem felejt el dartsozni. Azt szokták mondni, hogy klasszisnak lenni egy folyamatos állapot, ám a forma ugyanakkor ideiglenes és ingadozó. Phil is újra jó lesz, csak azt remélem, hogy ez még nem most csütörtökön következik be."

Mark Webster előző fordulóbeli debütálása a Premier League sorozatban aligha sikerülhetett volna jobban, hiszen a 2009-es bajnokot James Wade-et győzte le 8-3 arányban úgy, hogy zsinórban megnyerte az utolsó öt leget. "Minden játékos álma, hogy a Premier League-ben játszhasson, én is igazán jól éreztem itt magamat. Őszintén szólva gondoltam, hogy nyerni fogok, mert James igazán nincs formában az utóbbi időben, de a fő célom mégis az volt, hogy ne maradjak pont nélkül. Végül mindkét pontot begyűjtöttem, ami nagyszerű kezdést jelent."

"Az első három darttal elért 180-as kezdés hamar megnyugtatott, és nagyon örültem, hogy 3-3-as döntetlennel mehettünk a szünetre, mert James kezdte megtalálni a játékát, de nem tett jót neki a pihenő a második felvonásra."

"A közönség rendes volt velem, nagyon élveztem az egész légkörét. Ezen a héten még többre számítok a közönség részéről, különösen hogy Phil ellen játszom, amit már nagyon várok." - fejezte be Webster hosszabb nyilatkozatát.


Phil Taylor ugyanakkor kettős elszántsággal készül a visszavágásra. "Roppant csalódott voltam, hogy így kezdtem az idei sorozatot, és keményen készülök, hogy helyrehozzam a dolgokat. Tisztában vagyok vele, hogy nagyon jól kell teljesítenem Mark ellen, mert briliánsan játszik az utóbbi időben. Ő egy nagyszerű fiatal játékos, aki roppant tehetséges és komolyan is veszi, amit csinál, megérdemelten győzött le engem is a világbajnokságon. De az már a múlt, csütörtökön egy új mérkőzést kezdünk."  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése