2011. február 6., vasárnap

Phil Taylor a Players Championship Finals 2011. évi bajnoka

Phil Taylor egy végletekig szoros, 13-12-re végződött döntőt követően hét hónapos szünet után ünnepelhetett újra nagyobb tornagyőzelmet. A döntőben Gary Andersont győzte le, aki ezzel a világbajnokságot követően újra második lett.




Vasárnap délután a nyolcaddöntőkkel indult a játék. Mervyn King kezdett Terry Jenkins ellen, és miután az előző két mérkőzését is 2-5-ről fordította meg, ezúttal ő került előnybe az elején, már 5-1-re is vezetett. Innen azonban "The Bull" fordított és tett szert 7-6-os vezetésre, ám King nyerte az utolsó három leget, se ezzel elsőként jutott be a négy közé.

Phil Taylor következett Wes Newton ellen, és bár utóbbi ezúttal is jól teljesített, a kiszállókkal kitűnően gazdálkodó és 103 fölötti átlagot dobó "The Power", aki 5-0-lal indította a találkozót, relatív simán lépett tovább. Taylor is a dupláira volt büszke a mérkőzést követően: "A sikeres befejezések voltak a kulcs a győzelemhez. Úgy tűnt, hogy a D20-akat soha nem hibáztam el. Még mindig szokom az új nyilaimat, igyekszem fejlődni és újra legjobbamat nyújtani".

Hiába ért el száz fölötti átlagot, valamint egy tíz nyilas leget (180-140-145-D18 elsőre) is Andy Smith és vezetett is még 5-4-re Gary Anderson ellenében, több leget már nem is nyert, így a skót folytatva remek sorozatát bejutott az elődöntőbe.

Gary Anderson, később elsőként jutott be a fináléba

Utolsóként Steve Farmer biztosította helyét a legjobb négyben, miután legyőzte Colin Lloyd-ot, akitől korábban egy 0-6-os veresége is volt. "Ez életem legnagyobb győzelme. Egy fantasztikus év van mögöttem, és álomszerű, hogy ott lehetek az elődöntőben. Ott már nem lesz rajtam nyomás, és remélem nyerni tudok majd." - mondta el Steve Farmer.

A vasárnap délutáni eredmények
Negyeddöntők (9 nyert leg) 
Mervyn King (98,52) - Terry Jenkins (95,41) 9-7
Wes Newton (97,34) - Phil Taylor (103,01) 3-9
Gary Anderson (96,48) - Andy Smith (100,36) 9-5
Steve Farmer (94,55) - Colin Lloyd (93,98) 9-5

A negyeddöntők hivatalos fotógalériája itt tekinthető meg.


Az első esti elődöntőben Gary Anderson 4-0-ra elhúzott Steve Farmer ellen, ám 6-6-nál már ismét egyenlően álltak. Bár Farmer háromszor is száz fölötti befejezést produkált (148, 126, 106), az utolsó öt legből négyet nyerve Gary Anderson lett az első finalista.

Kitűnő mérkőzéssel örvendeztette meg a közönséget Mervyn King és Phil Taylor. King ezúttal még erőteljesebben kezdett és 5-0-ra, majd 6-1-re vezetett a tizenötszörös világbajnok ellenfelével szemben. Taylor 6-5-re felzárkózott, de King 7-5-nél újra két legnyi előnyre tett szert. Taylor azonban újra rákapcsolt, és 9-7-nél már ő volt ugyanakkora előnyben, ráadásul csupán egy legnyire a győzelemtől. Ezt 9-8-at követően hozta is és ezzel létrejött az álomdöntő közte és Gary Anderson között.

Phil Taylor, a döntő másik résztvevője lett

A vasárnap esti eredmények
Elődöntők (10 nyert leg) 
Gary Anderson (93,92) - Steve Farmer (87,14) 10-7
Mervyn King (95,67) - Phil Taylor (98,79) 8-10


A késő esti döntőben Phil Taylor kezdett jobban - aki augusztusban ünnepelhetett utoljára komolyabb tornagyőzelmet a németországi Európa Bajnokságon - és 6-3-as vezetésre tett szert. 7-7-nél azonban szinte minden kezdődhetett elölről, és ekkor Andersonnak sikerült ellépnie és 10-8-as, majd 11-9-es előnyre is szert tennie. Taylor ekkor mindent beleadva három leget nyert zsinórban, és 12-11-re már ő vezetett. Végül 12-12-nél következhetett a mindent eldöntő utolsó leg, melyben Taylor kezdhetett és egy 140-134-99-128-as sorozattal el is döntötte a maga javára a Player Championship Finals 2011. évi bajnoki címét.


Phil Taylor rendkívüli boldogsága győzelme pillanatában

DÖNTŐ (13 nyert leg)
PHIL TAYLOR (97,01) - Gary Anderson (96,31) 13-12

"Gratulálok Philnek a teljesítményéhez, mert ő volt a jobb ma és megérdemelten győzött. A legjobbamat nyújtottam, de az álmom mégis szertefoszlott. Nehéz három ilyen nagy mérkőzést is vívni egy napon, ehhez még felkészültebbnek kell lennem. Ugyanakkor nagyon büszke vagyok rá, hogy egy újabb nagy döntőt játszhattam és mindent meg fogok tenni azért, hogy egyszer forduljon a kocka Phil ellen is." - mondta el a sorban második vesztes döntőjét követően Gary Anderson.

Phil Taylor a következőket mondta: "A világbajnokságot követően, azt gondoltam, talán már soha nem nyerek több nagy tornát, de hazamentem, kicseréltem  nyilaimat és rendkívül keményen edzettem a közelmúltban. Annyira boldog vagyok, hogy alig tudom elmondani. Sokat jelent nekem most ez a győzelem, megérte a befektetett munka. Gary fantasztikusan játszott az egész verseny során, és nagyszerűen teljesített a döntőben is. Biztos vagyok benne, hogy sok nagy csata vár még ránk. Őszintén szólva azt gondoltam, hogy ki fogok kapni, olyan nyomás alatt tartott Gary a mérkőzés vége felé, azt hittem eljátszottam már az esélyemet addigra. Ez a mai győzelmem azért is különleges, mert régóta nem sikerült már nagy tornát nyernem."





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése