2011. február 13., vasárnap

Phil Taylor két évre visszavonul?

A The Sun szombaton megjelent írása szerint Phil Taylor fontolóra vette, hogy két éves szünetet iktat be hosszú és egyedülállóan sikeres pályafutásába azt követően, hogy csütörtökön már-már csúfos vereséget szenvedett a 888.com Premier League Darts 2011-es idényének nyitófordulójában.


A rövid cikk az alábbi mondatokat tulajdonítja Taylornak: "Szünetet kell tartanom. 25 éve folyamatosan benne vagyok, és most kimerültnek érzem magam. Nem is igazán tudom, hogy mi a gond velem. Soha nem éreztem még így. Vajon vágyok-e arra, hogy visszaküzdjem magam és újra világbajnok legyek? Őszintének kell lennem és valójában erre az a válasz, hogy nem. Úgy érzem, hogy két év kihagyásra van szükségem. Rendbe kell rakni önmagamat.

Eddig a megjelent írás, a helyi bulvársajtóban.

A valóságtartalmán egyelőre lehet vitatkozni, de két dolog biztos: az egyik, hogy a tavaly 50. születésnapját ünneplő és visszavonulását 55 éves korára predesztináló tizenötszörös világbajnok az elmúlt nyolc hónapban önmagához mérten nagyon mérsékelt időszakot tudhat maga mögött, s ezt "koronázta meg" a korábbi tanítványától csütörtökön elszenvedett megalázó vereséggel (mégha nem is volt teljesen egészséges, mert influenzával küszködött), a másik pedig, hogy Phil Taylor csak úgy nem vonulhat vissza és nem tűnhet el mondjuk két évre.

Reméljük, nem fordít hátat a közönségnek...

Egyrészt szerződéses kötelezettségek vannak (a Premier League sorozatot egészen biztosan végig kell játszania), másrészt a PDC márkanév és Phil Taylor neve között is igencsak szoros kapcsolat áll fent. A szponzorok támogatásában az ő neve is sokat nyom a latba, így ők sem vennék szívesen, ha akár csak egy időre is hátat fordítana, nem beszélve Barry Hearn-ről, a PDC mindenható elnökéről.

Így tehát, ha van is valóságalapja a The Sun-ban megjelenteknek, az elsősorban azt jelentheti, hogy Phil Taylor egy időre főképp a nagyobb tornákra koncentrál majd, és érzékelhetően visszavesz a Pro Tour Players Championship sorozat hétvégi versenyein való jelenlétéből, valamint esetlegesen a bemutatóiból. De a televízióban közvetített, komoly szponzorok által támogatott jelentősebb eseményeken minden bizonnyal még  "pihenése" idején is jelen lesz.

A januári németországi tornán Halléban még játszott, vajon ott lesz-e Bécsben is?

Más kérdés, hogy nekünk magyaroknak különösen nem jönne jól már csak a két feltételezett csökkentés sem két okból. Egyrészt mert ez nagy valószínűséggel jelentheti azt, hogy a májusi Wiener Neustadt-ban rendezendő PDC Players Championshipen sem áll majd rajthoz, márpedig Magyarországhoz ilyen közel még sosem rendeztek ekkora PDC-s eseményt, melyre sokan kíváncsiak lehetnek hazánkból is, másrészt ha még nincs írásos megállapodás a Vasas Centenáriumi rendezvénysorozatának záróeseményére, melyre szintén őt várják hazánkba, akkor ez a szereplés is veszélybe kerülhet.

De leginkább reménykedjünk abban, hogy már a következő csütörtökön Nottingham-ben Mark Webster ellen újra megmutatja, hogy miért is őt nevezik The Power-nek és gyorsan szertefoszlatja a fentiekben ecsetelt találgatásokat, spekulációkat és minél több honfitársunk láthatja őt élőben is ez év tavaszán.


1 megjegyzés:

  1. replica bags wholesale hong kong replica gucci handbags x7b23i8f48 replica bags online shopping click here for info h5i51o8l14 gucci replica handbags replica bags koh samui louis vuitton replica bags neverfull read this post here g7x65z9z10 replica bags pakistan

    VálaszTörlés