2011. február 19., szombat

Világbajnokverés és 9-nyilas Derby-ben az első napon

Jamie Caven (a képen) győzelmével ért véget Derby-ben a Players Championship szombati játéknapja, miután a hazai környezetben versenyző Jabba legyőzte az aktuális világbajnokot, Adrian Lewis-t a döntőben. Az év második Players Championship hétvégéjén megszületett a szezon második 9-nyilasa is, amely ismét egy a BDO-tól frissen átigazolt játékos, John Henderson nevéhez fűződik.



A januári németországi hétvégét követően az idei második, az Egyesült Királyságban pedig az első kétnapos Players Championship tornára kerül sor Derby-ben. Raymond van Barneveld nem is nevezett erre a két napra, míg Phil Taylor egy nappal a rajt előtt visszalépett az indulástól. Rajtuk kívül jelen volt a Premier League további hat sztárja, csakúgy, mint a Halléban győztes Mervyn King és Ronnie Baxter. Az immár újra a BDO-nál szereplő, s e hétvégén a Scottish Open-en rajthoz álló (erről vasárnap este lesz beszámoló a Dartsvilágon) Anastasia Dobromyslova távollétében a tavalyi PDC Unicorn Női Világbajnokság győztese, Stacy Bromberg képviselte a női nemet. Ő ezért az említett teljesítményéért kapta a PDC Pro Tour kártyáját, csakúgy, mint a tavalyi második helyezett Tricia Wright, aki azonban vállműtétjét követően még nem állt rajthoz.

Nem lehet azt mondani, hogy a Premier League ászai valami fényesen szerepeltek volna a szombati napon. Simon Whitlock és Gary Anderson egyaránt a második fordulóban kapott ki, de előbbinek ez gyakorlatilag az első mérkőzése volt. James Wade a harmadik körben búcsúzott érthetetlenül, míg Terry Jenkins és Mark Webster számára a negyedik mérkőzés jelentette a végállomást. Egyedül Adrian Lewis tett ki magáért, aki igen jó játékkal a második helyig jutott.

Úgy tűnik a PDC-nek sajátos varázsa van a 9-nyilasok tekintetében, hiszen még csak februárt írunk, és csupán a második hétvégi kettős Players Championship forduló zajlik, de már a második 9-nyilast éri el olyan játékos, aki az idei évben kezdte meg PDC-s pályafutását, hiszen korábban a BDO-nál szerepelt. Míg Halléban Dave Chisnall, ezúttal John Henderson mutatta be a tökéletes játékot 9 nyílból. Mindössze egyetlen duplára, egy D12-re volt ettől a korábbi világbajnok John Part is első fordulóbeli mérkőzése során.

John Henderson - Így kell ezt csinálni! (Fotó: Dartsvilág - Holczer Péter)

Örömteli hír, hogy Paul Nicholson ismét jó formába lendült, s bár kikapott Adrian Lewistól a negyeddöntőben, ő maga is bizakodva értékelte saját teljesítményét: "Ugyanolyan boldog vagyok, mintha az egészet megnyertem volna. Újra a legjobbamat nyújtom és élvezem a játékot."

A győzelmet végül Jamie Caven szerezte meg, aki még Lewis-t is képes volt legyőzni ezen a napon, ráadásul egy 170-es kiszállót is dobott a világbajnok ellen a döntő során. Jabba ezzel ötödik tornagyőzelmét aratta négy éve tartó profi pályafutása során. "Nagyszerű győzelem ez számomra. Jó érzésekkel jöttem erre a tornára és tudtam, hogy óriási élmény lenne hazai környezetben győznöm. De az végkép különlegessé teszi ezt a diadalt, hogy az aktuális világbajnokot sikerült legyőznöm a fináléban. Az egész nap során jól ment a játék, ráadásul mindig össze tudtam szedni magam, amikor nagy nyomás nehezedett rám és nagyon szükségem volt erre. Dave Chisnall is igazán jól játszott ellenem, Ronnie Baxter pedig 2-1-re még vezetett is, mielőtt 6-2-re sikerült legyőznöm nagy csatában. A döntőbeli 170-es kiszálló nagyszerű volt, és talán azzal nyertem meg a mérkőzést is, hiszen Adrian is jó pozícióban volt akkor, de így 4-3 helyett 5-2 lett. Ezzel az eredménnyel közelebb kerülök a legjobb 16-hoz is, ami azért is jelentős, mert kvalifikációt biztosít az év legjelentősebb tornáira."

Jamie Caven (Fotó: PDC - Lawrence Lustig)


Az érdekesebb eredmények és a végjátékok eredményei:

Players Championship 3, Derby – 2011. február 19.

1. forduló:
Paul Nicholson (32) - Stacy Bromberg 6-2
James Richardson - Wayne Mardle 6-1
Adam Hunt - Andy Smith (21) 6-5
Wes Newton (4) - Antonio Alcinas 6-2
Steve Brown (29) - Arron Monk 6-1
Steve Evans - Mervyn King (11) 6-4
Robert Thornton - Steve Beaton (22) 6-4
Dave Chisnall - Kevin Painter (19) 6-5  

2. forduló:
Scott Rand - Simon Whitlock 6-1
Vincent van der Voort - Mark Hylton 6-5
Terry Jenkins - John Part 6-5
Adrian Lewis - Steve Hine 6-1
John Henderson - Andy Hamilton 6-5 - John Henderson 9-nyilast dobott
Magnus Caris - Colin Osborne 6-3
Peter Hudson - Gary Anderson 6-5
Steve Evans - Peter Manley 6-4
Shaun Griffiths - Robert Thornton 6-3 

3. forduló:
Wes Newton - Steve Brown 6-1
Magnus Caris - James Wade 6-1
Dave Chisnall - Denis Ovens 6-3

Nyolcaddöntők:
Paul Nicholson - Co Stompe 6-5
Adrian Lewis - Terry Jenkins 6-5
Dyson Parody - John Henderson 6-5
Wes Newton - Magnus Caris 6-4
Dennis Priestley - Peter Hudson 6-4
Ronnie Baxter - Mark Webster 6-4
Jamie Caven - Steve Evans 6-3
Dave Chisnall - Mark Walsh 6-2

Negyeddöntők:
Adrian Lewis - Paul Nicholson 6-4
Wes Newton - Dyson Parody 6-3
Ronnie Baxter - Dennis Priestley 6-5
Jamie Caven - Dave Chisnall 6-3

Elődöntők:
Adrian Lewis - Wes Newton 6-4
Jamie Caven - Ronnie Baxter 6-2

DÖNTŐ:
JAMIE CAVEN - Adrian Lewis 6-2


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése