2011. február 25., péntek

888.com Premier League Darts 2011 - 3. játéknap

Túlnyomórészt egyoldalú mérkőzeknek lehettek szemtanúi az észak-ír fővárosban rendezett harmadik forduló nézői. Gary Anderson folytatja nagyszerű rajtját és továbbra is 100%-os egyedüliként a mezőnyben, míg nincs már nyeretlen a táblázat alsó felében sem, miután Simon Whitlock (a képen) is megszerezte első pontjait.


Phil Taylor a Terry Jenkins felett aratott fölényes győzelmét követően kijelentette: „Készen állok arra, hogy újra én uraljam a (darts)világot.”, majd hozzátette: „Elég stabilan játszottam, örülök, hogy újra nyerni tudtam – igyekszem hétről-hétre egyre jobb lenni. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy újra a csúcsra érjek. Az év hátralévő részében elsősorban a világbajnokságra való felkészülésre fogok koncentrálni, de a Premier League-ben való címvédés a rövid távú célom, és készen állok erre a kihívásra.

A következő héten a szintén egy vereséget követően két győzelemmel javító Raymond van Barneveld lesz The Power ellenfele, amely mérkőzésről így vélekedett Taylor: „Barney nagyszerűen játszik pillanatnyilag, csakúgy, mint én, úgyhogy egy remek csatára számítok a következő héten.

Barneveld is második győzelmét aratta zsinórban a belfasti estén, ráadásul a világbajnoki címvédő Adrian Lewist győzte le egy, a végére izgalmassá forduló, színvonalas mérkőzésen. A Phil Taylort a nyitófordulóban még alaposan elverő Jackpot ambíciózusan kezdett, mindössze a hetedik nyilat rontotta el az újabb 9-nyilashoz vezető úton, így 11 nyílból teljesítette az első leget. Később egy 170-es kiszállót is bevetett, hogy felzárkózzon, hiszen a holland már 7-3-ra is meglépett tőle. Egészen 7-6-ig sikerült a felzárkózás, ám a végén Barneveld nem kegyelmezett, és 13 nyílból feltette a koronát írországi szereplésére. „Alighanem már hamarabb is befejezhettem volna ezt a mérkőzést, ha nem dobja azt a fantasztikus 170-es kiszállót. Az utóbbi időben vesztettem el úgy mérkőzéseket, hogy 103 körüli átlagokat dobtam, de ennél jobb nyerni akár alacsonyabb átlaggal is. Keményen készülök és várom a Phil Taylor elleni jövő heti összecsapást.

Gary Anderson repülőrajtot vett

Gary Anderson továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezeti a tabellát, miután a vártnál simább győzelmet ünnepelhetett a maga alatt teljesítő Mark Webster ellen. Ennek ellenére nem volt felhőtlenül boldog: „Továbbra is úgy vélem, hogy ennél több van bennem. Egyelőre még mindig borzasztóan ideges vagyok, de mire elkezdődik a mérkőzés, szerencsére már valamelyest megnyugszom. Nem tesz boldoggá, ha 102-es átlag alatt teljesítek. Legalább 111-115 között szeretnék lenni tartósan, de a 120 is elérhető szerintem. Edzésen 126 fölötti átlagokat teljesítek, de a színpadon mindez még nem sikerült. De egyszer meg akarom csinálni, 120 fölé szeretnék kerülni, még akkor is, ha az lenne az első és egyben utolsó alkalom is, hogy ezt elérem.

Az este legfordulatosabb mérkőzését az egyaránt a tabella alsó felében tanyázó Simon Whitlock és James Wade vívták. Az ausztrál 4-1-re vezetett, majd kicsivel később már Wadey ugrált örömében a színpadon, mert 5-4-re fordított. Ám ekkor örült utoljára, onnantól már csak Whitlocknak és az őt maximálisan támogató közönségnek maradt oka az ujjongásra. „Nem volt valami kényelmes állapot pont nélkül a tabella legalján csücsülni két fordulót követően, úgyhogy remek érzés ez a győzelem. Remélem még lesz belőle egy pár a következő hetekben.” – nyilatkozta a győzelem ízét újfent megízlelő Wizard.


A 3. forduló eredményei (Odyssey Arena, Belfast)
Gary Anderson (99,24) - Mark Webster (84,81) 8-1
Simon Whitlock (91,71) - James Wade (89,43) 8-5
Adrian Lewis (96,72) - Raymond van Barneveld (94,29) 6-8
Phil Taylor (98,46) - Terry Jenkins (85,61) 8-2














A 4. forduló programja
Március 3., - Westpoint Arena, Exeter
Terry Jenkins - Simon Whitlock
Mark Webster - Adrian Lewis
Gary Anderson - James Wade
Raymond van Barneveld - Phil Taylor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése