2011. február 21., hétfő

BDO The Scottish Open 2011

Robbie Green nyerte a férfi-, míg Lorainne Farlam a női egyénit a Skót Nyílt Bajnokságon, míg Ted Hankey ugyan 9-nyilas dobott, ám így is a "legjobb" 1024 között kényszerült búcsúzni a további küzdelmektől.


A hölgyek 256-os, míg az urak 2048-as tábláról vágtak neki a skót bajnokságnak, melyen szinte mindenki ott volt, aki a BDO-nál számít. Ez alól talán csak Trina Gulliver kivétel, ő nem indult a tornán.

A férfiak aprították is egymást rendesen. Szinte elképesztő, de ekkora mezőnyben már a második fordulóban összetalálkozott Scott Waites és Ted Hankey. Utóbbin még egy  bravúros 9-nyilas sem segített, mert kettejük mérkőzéséből előbbi került ki győztesen. Ám ő sem örülhetett ennek sokáig, a legjobb 64 közé már nem sikerült bejutnia, Gary Robson állta útját. Ugyanígy a 128 között búcsúzott a két világbajnoki döntős, Martin Adams és Dean Winstanley is. Előbbi Mark Barrilli-val, utóbbi Steve Douglas-szel nem bírt ezúttal. Stuart Kellett még korábban, már a 256 között kiesett. A skót bajnoki címet végül Robbie Green szerezte meg, aki már 4-0-ra vezetett a döntőben, mielőtt ellenfele, Clive Barden kiegyenlített. Következhetett a mindent eldöntő leg, melynek a kezdési jogát a bullra dobást követően a Kong művésznévre hallgató Green nyerte meg és élve a kedvező pozícióval meg is csinálta a tornagyőzelmet jelentő játékot.  

A nőknél megszerezte első jelentősebb győzelmét a visszatért Anastasia Dobromyslova, aki Deta Hedmant győzte le már a nyolcaddöntőben. A negyeddöntő azonban a végállomást jelentette az orosznak, miután honfitársa, Irina Armstrong legyőzte őt. A végső győzelem azonban a címvédőé, Lorainne Farlamé lett.


Lorraine Farlam és Robbie Green


Történt néhány érdekesség is a nagyszabású tornán, amely valójában a második legnagyobb nyílt rendezvény a BDO naptárjában. Szombaton például tűzriadó miatt kiürítették az egész termet és az eseménynek otthont adó szállodát, így hosszabb szünet után folytatódhattak csak a mérkőzések. A táblák néhol olyan közel voltak egymáshoz, hogy az író válla szinte egy vonalba esett a mellette lévő tábla D6-os mezőjével. De a két gyakorló táblát sem lehetett minden igényt kielégítőnek nevezni közel kétezer játékosra...

A végjátékok eredményei:

BDO The Scottish Open, 2011

Férfiak 
Negyeddöntők: 
Clive Barden - Willy van der Wiel 
Peter Mitchell - Steve Douglas 
Gary Robson - Carl Beattie 
Robbie Green - Jerry Hendriks 

Elődöntők:
Clive Barden - Peter Mitchell
Robbie Green - Gary Robson 

DÖNTŐ:
ROBBIE GREEN - Clive Barden 5-4


Nők
Nyolcaddöntők:
Zoe Jones - Anne Kirk 1-3
Chris Savvery - Lorraine Farlam 2-3
Michelle McGimpsey - Susanna Young 2-3
Kate Smith - Kate Gifford 3-2
Anastasia Dobromyslova - Deta Hedman 3-2
Laura Tye - Irina Armstrong 2-3
Karen Lawman - Julie Gore 1-3
Dee Bateman - Frances Lawson 0-3

Negyeddöntők:
Anne Kirk - Lorraine Farlam 1-3
Susanna Young - Kate Smith 2-3
Anastasia Dobromyslova - Irina Armstrong 0-3
Julie Gore - Frances Lawson 3-1 

Elődöntők:
Lorraine Farlam - Kate Smith
Irina Armstrong - Julie Gore 

DÖNTŐ:
LORRAINE FARLAM - Irina Armstrong 4-3


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése