2011. február 16., szerda

888.com Premier League Darts 2011 – 2. forduló előzetes

Miután egy kicsit csendesebb napokat élünk a dartsvilág híreit illetően, ezúttal már korábban a csütörtök esti Premier League fordulóra szegezzük tekintetünket és vesszük sorra az esti mérkőzéseket. Február 17-én Nottinghamban, a Capital FM Arénában kerül sor az idei második fordulóra, ami szintén tartogat egy-két érdekes párosítást a világ legjobbjainak kiemelt sorozatában. Akinek van kedve csatlakozni az esélylatolgatáshoz, a cikket követő megjegyzésben bátran megteheti.



Simon Whitlock - Raymond van Barneveld 

Nyitómeccsnek nem rossz párosítás, az esemény banner-je pedig egyenesen a nap mérkőzéseként emeli ki ezt a találkozót. Amit korábbi években talán soha, de az idén le lehet írni róla, kevesen gondolják úgy, hogy két továbbjutásra esélyes mérkőzik, éppen ezért a végelszámolásánál sokat jelenthet a két pont annak, akinek sikerül megszereznie azt. Erre ezúttal az ausztrál tűnik egy árnyalatnyival esélyesebbnek, mint ahogy tavaly is ő nyerte kettejük mindkét találkozóját.


James Wade - Adrian Lewis 

Ezt is szokatlan még leírni, hogy The Jackpot abszolút esélyese ennek a találkozónak. James Wade tavaly kitűnő szezont produkált egészen addig, míg november végén 8-0-ás vezetésről megdöbbentő vereséget nem szenvedett Scott Waites-től. Úgy tűnik, hogy azt a találkozót követő mérhetetlen csalódottsága olyannyira visszavetette, hogy azóta képtelen saját szintjén teljesíteni. Ez alól csupán a világbajnokság első fordulója volt kivétel, ahol bámulatos dolgokat művelt, de azt leszámítva csak árnyéka önmagának.


Adrian Lewis ennek totális ellentéte, friss világbajnokként, az elmúlt héten Phil Taylort meaglázva duzzad az önbizalomtól, amiben ráadásul ezen eredmények nélkül sem szenvedett hiányt. Ha nem történik valami váratlan fordulat, akkor akár egészen sima Lewis didal is elképzelhető, de a darts többek között azért is nagyszerű játék, mert még ilyen előzmények mellett is bármi előfordulhat, 0-0-ról indul ez a mérkőzés is...

The Capital FM Arena, Nottingham

Phil Taylor - Mark Webster 

Eltekintve a nyitómérkőzés kapcsán említett kiemelésről, számomra ez a nap leginkább várt mérkőzése. Régen vártam már így Taylor meccset, mert nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy feláll-e a padlóról a múlt heti érzékeny fiaskót követően, ráadásul erre úgy is képes lesz-e, hogy az ellenfél szintén egy hatalmas lendületben lévő fiatalember, aki ráadásul a világbajnokságon le is győzte őt. Mark Webster pedig abszolút nyugodtan készülhet erre a találkozóra, múlt heti debütálása során aratott győzelmével e tekintetben nincs rajta nyomás, azt sem kell bizonyítania, hogy képes legyőzni The Power-t, így szinte ő készülhet nyugodtabban erre az estére.


Phil Taylor ugyanakkor felkötheti a nagdrágját, és ismét bizonyíthatja azt, amit neki valójában már nem is kell bizonyítania, hogy miért is ő a tizenötszörös világbajnok, korunk élő darts legendája. Taylor, aki eddig ötször nyerte meg a hat alkalommal megrendezett Premier League-t, eddig minden évben a tabella élén végzett a csoportkört követően, így még abban a 2009-es esztendőben is, amikor az elődöntőben végül vereséget szenvedett. Bár a tabella utolsó helyén - ahol jelenleg tanyázik - is minden bizonnyal roppant kényelmetlenül érzi magát egy Phil Taylor - még akkor is, ha teljesen jelentéktelenül csupán az első fordulót követő állásról beszélünk is -, volt már olyan a Premier League történelmében, amikor vereséggel kezdte a sorozatot. Ez akkor történt vele (2008-ban), amikor előtte szintén alaposan leszerepelt a világbajnokságon és nagyon nem találta önmagát. Olyannyira nem, hogy bár a második fordulóban nyerni tudott, utána újabb két vereség következett, így tehát négy fordulót követően három vereséggel állt, az azt megelőző három évad során mindvégig veretlen címvédő. És akkor Phil Taylor néhány hónap után összeszedte magát, elindult egy 8-0-ás győzelemmel és onnanntól kezdve csupán egyetlen döntetlent játszva veretlenül nyerte meg mind a csoportkört, mint pedig az azt követő rájátszást.


Alighanem sokan várjuk nagyon kíváncsian, hogy mikor történik meg újra a hullámvölgyből való kilábalás a világ jelenlegi legnagyobb darts játékosával.




Terry Jenkins - Gary Anderson 

Világbajnoki elődöntőt játszottak még másfél hónapja egymással, ennek fényében akár ez is lehetne a nap mérkőzése. Hogy mégsem várható annak, azt talán az is mutatja, hogy míg jelenleg Gary Andersont tartják sokan a torna legnagyobb esélyesének, a legjobb formában lévő játékosnak, addig Terry Jenkins hiába nyert szintén a nyitónapon, vele szinte senki nem számol komolyan ebben a mezőnyben.


A papírforma tehát skót győzelmet ígér, ami minden bizonnyal be is következik majd, ha Anderson hozza az utóbbi időben tőle megszokott játékot és nem betlizik hirtelen ezen a mérkőzésen, ahol elsősorban a kötelező két pontot kell begyűjtenie, a döntetlent is mindig megbecsülő, igen harcos The Bull ellenében.

 
Továbbra is lehet szavazni a csoportkör továbbjutóira a Dartsvilág jobb oldali paneljén, azt a négy játékost kell megjelölni, aki a szavazó szerint az első négy hely valamelyikén végez majd és ezzel bejut a május 19-i rájátszásba / az elődöntőkbe.


A csütörtöki mérkőzések várhatóan a Dartsvilágon is megtekinthetők lesznek este 20 órai kezdéssel.  


6 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Én több döntetlenre számítok ezen az estén, bár az előző mérkőzésnapról lecsúsztam. Imádom Wizzard koncentrált játékát, neki is szurkolok ezen a meccsen, de sztem ez lesz az egyik 7:7.
    A másik inkább reményteli, mert abban bízok én is, hogy Taylor összelapátolja a maradék szenet, de Webber ellen akkor is nehéz dolga lesz. A másik két meccs egyértelmű. Lewis valszeg hasonlóképpen keresztülgyalogol Wade-n, az utsó meccsen pedig bár szoros, de Anderson győzelem várható. Tudom, hogy kb ugyanezt írta le Péter is a cikkben de ha már hozzá lehet szólni... :) Jó szurkolást mindenkinek!
    Molnár Laci "Dartsfamília"

    VálaszTörlés
  2. A mérkőzéseknek a győztesei ezek lesznek én szerintem: Barneveld, Wade, 7-7, Jenkins.

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a következő győzelmek lesznek:
    Whitlock, Lewis, Webster, Anderson.
    Bár pénzt, azt nem tennék rá! :)

    Polgár Péter (Szolnoki Baglyok)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. És a Sky Bet fogadóiroda "tippjei" az odds-okon keresztül: http://www.skybet.com/betting/darts/premier-league/t10004973.html?aff=1584#
    Vagyis a 2. fordulóban: Whitlock, Lewis, Taylor és Andreson győzelmeire számítanak.

    VálaszTörlés
  6. És végül Sid Waddel tippjei: Whitlock, 8-6 Lewis vagy :) Wade javára, Webster és 7-7 a végére.

    VálaszTörlés