2012. február 3., péntek

Érvényesült a papírforma, Kanada jutott a második fordulóba

Péntek délután rögtön a nyitómérkőzésen mutatkozott be a magyar válogatott a PDC Csapat Világkupán Hamburgban, s mint utóbb kiderült ez volt a csapat egyben utolsó mérkőzése is. A kanadai John Part, Ken MacNeil kettős egy páros mérkőzésen ugyanis 5-3 arányban legyőzte a Bezzeg Nándor, Kaufmann Krisztián alkotta magyar duót. Az esti folytatásban a kanadaiak az egyéni találkozókat követően 2-0-ás vezetésre tettek szert a Phil Taylor, Adrian Lewis alkotta Anglia ellen.


Sajnos nem sikerült a bravúr a Bezzeg Nándor, Kaufmann Krisztián alkotta magyar kettősnek, kikaptak a kanadai párostól, s így számukra be is fejeződött a Csapat Világkupa.


Pedig jól indultak előkészületek, a tekintetben mindenképpen, hogy az edzőteremben a bullra dobásnál John Part elvétette a tábla közepét, így a másodikként dobó Nándinak egy zöld kis bull is megfelelő volt a kezdés magunkhoz ragadásához. Ezzel azt is el lehetett mondani, hogy az egész háromnapos SkySports által élőben közvetített verseny első három nyilát Bezzeg Nándor dobhatta el világszerte minden bizonnyal rengeteg tv-néző szeme láttára. 

Ezzel az egyik legfontosabb célját számunkra el is érte a torna, hiszen mindenki láthatta, hogy a magyar darts válogatott ott volt a világ legjobb 24 nemzete között egy - bátran állíthatom - maximálisan kiemelten kezelt PDC-s csúcseseményen.


Bár a kezdés megvolt, az első leg csak nem akart véget érni, egyetlen játékos sem tudta azt első kísérletére befejezni - míg végül John Part tette meg ezt. Ez nagyjából mindent el is árul a mérkőzés folytatásáról is, amely pontosan így alakult később is. A magyar válogatott ritkán előforduló hatalmas lehetőséget kapott - a meghíváson túl, a neves ellenfél sem játszott valós tudása szintjén -, ám a végső szót az egész mérkőzés tekintetében is egy háromszoros világbajnok, roppant tapasztalt játékos "mondta ki". Valahol ez is nagy dolog, amire a nagyok képesek, hogy ilyen játékkal is tudnak nyerni, mert azt a picit mégiscsak ők teszik oda a végén, ami ehhez szükséges.


3-3-ig teljesen partiban volt a magyar csapat, a kiszállókban különösen a tv-s debütálásán áteső (ezt az angolok nagyon számon tartják) Kaufmann Krisztiánnak köszönhetően. Ám összességében - ahogy azt előzetesen is pontosan tudtuk - itt elsősorban a kiszállók beszélnek. Márpedig - akkor is, ha csak egyedüliként - de ebben a kanadaiak mutatója volt a jobb.

Én magam meghagyom, hogy a számok beszéljenek inkább erről a mérkőzésről, amihez csupán annyit teszek hozzá, hogy Bezzeg Nándor majd szétrobbant a találkozót követően. Könnyen kitalálható, hogy miért... (Ha nekünk nem életünk eseménye lenne az, amire John Part rutinból, az angolok pedig kifejezetten unottan érkeznek, vlsz. a nyitómeccs eredményében is tükröződne.)



A számok egy részének megléte Kulcsár Attilának köszönhető

Az egészen biztos, hogy a magyar darts szempontjából ez így is ez ünnepi esemény volt, az internetes közvetítésnek köszönhetően rengetegen láthatták Magyarországon is, a médiaérdeklődés is megnőtt ezen verseny kapcsán. Az pedig, hogy ebből még ennél is többet kihozhattunk volna... - hát reméljük, hogy ez a jövőben valóra is fog válni.



Részemről sajnos még fentiek megírása is csak a megszokottnál sokkal később sikerült, ráadásul ennél többet jelenleg magáról az eseményről nem is tudok közzétenni, de akit igazán érdekel, az végig nézheti élő közvetítésben itt a Dartsvilágon is. Remélhetőleg a hazaérkezést követően sikerül majd az energiaszint újratöltése után beszámolnom arról a nem mindennapi élményről, amivel ez a világbajnoksággal vetekedő rendezésű torna áll itt Hamburgban.

Addig pedig nekem is el kell azt fogadnom, az olvasóknak pedig beérniük azzal, hogy jó esetben legalább elkészülnek a fotók, gyűlnek az élmények, és egy későbbi időpontban sikerül megosztani is mindezeket. Szerencsére az élő közvetítésnek és PDC munkájának köszönhetően szinte ugyanúgy követhető otthonról is a verseny, mintha írnék is róla...

A továbbiakban tehát az esemény külön oldalának karbantartására fogok csak figyelmet fordítani, az élő közvetítés biztosítására, az eredmények időszakos frissítésére, és a PDC-s fotógalériák linkjének megjelenítésére.


A hivatalos PDC-s fotógaléria az első fordulóról itt tekinthető meg.



Pár fotó az első napról (ennél jóval több van a memóriakártyámon...)








2 megjegyzés:

  1. Mekkora égés ez Angliának!!! Lewis megint az elején jókorát aludt és a végén ébredt fel hogy hoppá most épp versenyen vagyok :D.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos azt kell mondanom, hogy a magyarok megérdemelték a vereséget. A 70-es átlag nagyon gyenge ilyen szinten a 68-as meg pláne. Tegyük össze a kezünket, hogy Kanadával játszottunk, mert más csapattól még nagyobb verést kaptunk volna...

    VálaszTörlés