2012. február 2., csütörtök

PDC World Cup of Darts: Hamburgban a csapatok

Megérkeztek a hamburgi Motel One szállodába a csapatok, s ez alól a magyar válogatott sem kivétel. Sőt, amint az a kis képen is látható, már át is vették a pénteki mérkőzésre készített csapatmezeket a szervezőktől. Egy éjszakai pihenést követően már nincs más hátra, mint elindulni a verseny helyszínére.


Végeredményében egy roppant kellemes utazáson van túl a magyar csapat, amely csütörtökön este 20 óra után néhány perccel megérkezett Hamburgba.

Bár még Bezzeg Nándor be sem futott a Liszt Ferenc repülőtér 2B termináljára, minket már négy óra előtt megrohamozott néhány szenzációra éhes újságíró, és Kafut, valamint engem is arról kezdtek faggatni (lsd. a videóban), hogy mi lesz, ha a 16 órakor kezdődő sajtótájékoztatón bejelentik a Malév csődjét. Ám összességében csalódniuk kellett, mert egyrészt a sajtótájékoztatón nem jelentettek csődöt, másrészt az utasok sem pánikoltak a körmüket rágva a repülőtéren, így a szenzáció elmaradt.

Már Nándi megérkezését követően készült a repülőtéren Kaufmann Ferenc fotója

A hamburgi járat fél órás késése az indulást tekintve arra adott lehetőséget, hogy még kényelmesen fogyasszunk az impozáns terminál emeletén, majd végül felszállt a Malév gép. Egy igazán kellemes bő másfél órás repülés után pedig már landoltunk is Hamburgban. A szervezésnek köszönhetően mindössze 800 méter megtételét követően pedig máris a szálláson voltunk.

A fiúk átvették az alkalomra helyben készített csapatmezeket, elfoglaltuk a szobákat, majd még a bárban ücsörögve lazítottunk egyet. Gary Anderson láthatóan nem szokott még le a kávékról, Mark Webster pedig az egyik szobából kipaterolt ágy helyén felállított táblát nyüstölte, míg az ausztrál csapat - Simon Whitlock és Paul Nicholson - természetesen Steffi Lück-kel kiegészülve beszélgetett az egyik sarokban.

Közben megtudtuk a tornaigazgatótól, hogy négy tv-társasággal egyeztetett napközben, míg az európai PDC oldal szerkesztője beszámolt a csarnokbeli tapasztalatairól - állítólag igen jól néz ki a színpad, s bár péntek délutánra még közel sem, ám a hétvégére már telt házat várnak.

Ezt nézheti majd biztosan John Part is közelről - és talán este Phil Taylor is...

Tekintettel arra, hogy a mérkőzést megelőzően minimum két órával a verseny helyszínén kell lennie a csapatoknak, fél tizenkettőre beszéltük meg a minibusz sofőrjével az indulást a szállodából. A srácokra ekkor még a bemelegítés mellett majd a kötelező ruha és felszerelés ellenőrzés vár, illetve a SkySports is kérheti őket interjúra a mérkőzést megelőzően (és persze utána is, de ezt már biztosan befolyásolja majd a találkozó kimenetele is). A színpadot 9-9 nyíl erejéig próbálhatják ki a játékosok, de erre szigorúan csak a közönség beengedését megelőzően biztosított a lehetőségük.

A kezdés jogát bullra dobással fogják eldönteni még a bemelegítő helységben, mégpedig a kanadaiak (nyilván John Part) dobhat majd először, mielőtt Bezzeg Nándor próbálja majd felülmúlni a háromszoros világbajnok dobását. A SkySports által biztosított közös bevonulózenére a színpadra lépve 6-6 nyilat dobhat el minden játékos, mielőtt 14 órakor megkezdődik majd a 2012. évi Cash Converters PDC World Cup of Darts, méghozzá rögtön a Magyarország - Kanada 5 nyert legre vívott páros mérkőzéssel.


Minden további információ és a mérkőzés közvetítése itt tekinthető meg.


Néhány további kép

Kafu nem csak nyilatkozott, de modellt is állt
Útközben hűvös volt kint...
A szállodai szobájában a magyar csapat
Az új csapatmezt Nándi is lefotózta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése