2012. február 22., szerda

McCoy's Premier League 3. forduló - előzetes

"Megvan a Phil Taylor elleni recept" - nyilatkozta Raymond van Barneveld a The Power elleni mérkőzésre készülvén. A Premier League 3. fordulójára Belfast-ban telt ház, azaz 8.000 néző előtt kerül majd sor csütörtökön 20 órától, s az este zárómérkőzése lesz a van Barneveld - Taylor "örökrangadó". Előtte még sor kerül többek között a januári világbajnoki döntő "visszavágójára" is Adrian Lewis és Andy Hamilton között, valamint James Wade is igyekszik majd első pontjait megszerezni az idei sorozatban Gary Anderson ellenében. A nyitómérkőzésen Kevin Painter és Simon Whitlock lép majd a színpadra. A találkozók a Dartsvilágon élő közvetítésben nézhetők.


Taylor és van Barneveld eddig 12 alkalommal mérkőzött meg a Premier League eddigi története során, s egyetlen sovány döntetlen mellett semmi sikerélmény nem termett még ebből a hollandnak. Alighanem ezúttal sem ő a mérkőzés esélyese azok után, hogy az első két fordulóban Taylor 112-es és 108-as átlaggal indította a sorozatot, amit még egy 9-nyilassal is megfejelt az elmúlt héten. Panaszra Barney-nak sem lehet oka, aki két döntetlennel rajtolt, Simon Whitlock és Adrian Lewis ellenében. És ha a Premier League-ben nem is, tavaly októberben egy spanyol Players Championship hétvégén mindkét napon felülmúlta a világranglista éllovasát.

"Várom már a találkozót, bár nem tudom Raymond mennyire lesz kemény dió ezúttal. Pillanatnyilag jól játszik, újra szívvel-lélekkel küzd, fejben is rendben van, és volt néhány remek pillanata az elmúlt két hétben. Jó így látni őt és várhatóan egy nagyszerű mérkőzést vívunk majd." - vélekedik Phil Taylor.

"Az ember pontosan tudja, hogy mit kell tennie Phil ellen. 12-15 nyílból meg kell nyerni a legeket. Minden más esetben ő győz. Kétszer is legyőztem őt az elmúlt időben, és tisztában vagyok vele, hogy megvannak az embernek az esélyei Phil ellen is, csak az a kérdés, hogy tud-e vele élni. Ő egy fantasztikus játékos, alig várom már, hogy kezdődjön a mérkőzésünk." - reflektált van Barneveld.


Adrian Lewis, bár legutóbb 7-3 arányban legyőzte Andy Hamilton a világbajnokság döntőjében, ezúttal nehéz mérkőzésre számít. "Andy komoly önbizalomra tett szert azáltal, hogy világbajnoki döntőt játszhatott. Így nincs más választásom, 100 fölötti átlagot kell majd dobnom, hogy legyőzzem őt. Úgy vélem abszolút megérdemli, hogy itt legyen a Premier League-ben, mert magánvéleményem szerint ő volt a világbajnokság legjobb, legkiegyensúlyozottabb játékosa. Biztos, hogy újfent egy kemény mérkőzés lesz kettőnk között. Nem szabad őt lebecsülni, hanem a legjobbamat kell nyújtanom ellene, ellenkező esetben övé lehet a győzelem."

Andy Hamilton győzelemmel debütált, majd a második mérkőzését elveszítette, ezt szeretné ezúttal kiköszörülni. "Biztos, hogy a világbajnoki döntő még némiképp ott lesz majd a fejemben, de ezúttal szeretnék jobb produkcióval előrukkolni. Adriannak már volt tapasztalata ilyen szituációban, én pedig valószínűleg túlzottan is akartam azt a győzelmet. Ám tanultam belőle, legközelebb már biztosan másképp kezelem majd, ha hasonló lehetőséghez jutok. Továbbá fáradtnak is éreztem már magamat a döntőben, de ez most nem fog előfordulni. Jól sikerült a felkészülésem, túltettem magam az elmúlt heti fiaskón, és immár minden idegszálammal arra koncentrálok, hogy legyőzzem Adrian-t csütörtök este."

Kevin Painter - szokásához híven - a Simon Whitlock elleni találkozója előtt sem szenved önbizalomhiányban: "Alighanem mindenki közül nekem van a legpozitívabb mérlegem Simon ellen, de amikor az ember színpadon játszik, mindig igyekszik még jobbat nyújtani, így kemény csatára számítok. Jól kell játszania annak, aki le akarja őt győzni. Folyamatosan szórja majd a 140-es, 180-as dobásokat, de én nem tartok senkitől, kifejezetten élvezem, hogy részt vehetek ebben a nagyszerű sorozatban."


A csütörtök esti program 20 órától (közvetítés itt)
3. hét - Odyssey Arena, Belfast
Kevin Painter - Simon Whitlock
Andy Hamilton - Adrian Lewis
Gary Anderson - James Wade
Raymond van Barneveld - Phil Taylor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése