2012. február 8., szerda

Rajtol a 2012. évi Premier League

Február 9-én csütörtökön kezdetét veszi minden év legnagyobb szabású darts sorozata a Premier League. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő, 15 héten át tartó eseményen a világ nyolc legjobbnak ítélt játékosa küzd meg egymással 450.000 angol fontos összdíjazás mellett. A versenyt természetesen a SkySports élőben közvetíti, csütörtökönként 20 órától a képernyők elé szegezve a darts rajongókat. A 2012-es sorozat nyitóestjét Manchesterben rendezik, melynek programját egy Adrian Lewis - Phil Taylor mérkőzés zárja.


Alig ért véget a világbajnokság, máris teljes sebességre kapcsolnak a PDC-nél az új szezonban, elkezdődik a 2012. évi McCoy's Premer League Darts. A nyitónapon - csakúgy, mint az elkövetkező 13 hétben is - négy mérkőzésre kerül sor, mielőtt eljön a május 17-e a helyosztók napja.
  
Fotó: PDC/Lawrence Lustig

Az eddigi hét sorozat közül ötöt Phil Taylor, egyet-egyet pedig James Wade és Gary Anderson nyert. Utóbbi az aktuális címvédő, miután Adrian Lewis-t győzte le a tavalyi fináléban. A verseny legemlékezetesebb döntőjét azonban egy évvel korábban, 2009-ben vívta Phil Taylor és James Wade, amikor is az ereje teljében lévő The Power 111,65-ös átlaggal és két (!!) 9-nyilassal múlta felül James Wade-et. 

Talán az idei sorozat az eddigi legnyíltabb a végső győztes személye tekintetében. Aligha lenne ugyanis meglepő akár Adrian Lewis, akár Phil Taylor, akár Gary Anderson vagy James Wade diadala is. És nyugodtan ide számíthatjuk Simon Whitlock-ot is, bár kérdés, képes-e egy igazán nagy trófea begyűjtésére is az egyre inkább Terry Jenkins - "örökös második" - babérjaira "törő" ausztrál kedvenc.

Az első csütörtöki játéknap nyitómérkőzését a világbajnoki ezüstéremmel először játéklehetőséget kapó Andy Hamilton vívja majd a sorrendben ötödik évadját megkezdő James Wade ellen, míg a zárómérkőzésen egymás ellen lép fel az elmúlt hétvégén a PDC World Cup-ot együtt begyűjtő Adrian Lewis és Phil Taylor. Utóbbi párosításra az elmúlt évben is a nyitókörben került sor, akkor a friss világbajnok Lewis méretes zakót mért egykori mentorára (8-2). Bár szokni kell még ezt az esélylatolgatást, de ezúttal inkább Adrian Lewis tekinthető a mérkőzés esélyesének...

Vajon csütörtökön este melyikük nevet a végén?
  
A sorozat külön lapot kapott a Dartsvilágon, így ott követhetők majd az eredmények, átlagok és az aktuális állások, a mérkőzések ideje alatt pedig élőben is követhetők lesznek a találkozók, valamint időről-időre érdekes linkek is kerülnek fel rá. 

A csütörtök esti program
Február 9. - Manchester Arena
Andy Hamilton - James Wade
Simon Whitlock - Raymond van Barneveld
Kevin Painter - Gary Anderson
Adrian Lewis - Phil Taylor 

A kezdés előtti PDC-s fotógaléria itt tekinthető meg

4 megjegyzés:

  1. Itt (hollandia)az rtl7 is adja,valszeg azert van ott Barney.Viszont akkor valoszinusitheto,h ide is elugranak a fiuk egy torna erejeig,csakugy,mint tavaly. Az nagyon jol sikerult,es a vegere jol be is rugtam.

    VálaszTörlés
  2. Októberben (26-28.) lesz verseny Hollandiában, Egmond aan Zee-ben.
    És így van, Barney a TV választottja.

    VálaszTörlés
  3. Üdv.

    Ha a csapat VB-re azt írtam,hogy Anglia az Anglia, akkor a Premier League első fordulójáról az jut eszembe,hogy Taylor az Taylor!
    (Egyébként az első két meccset élőben néztem,de utánna alvás volt,mert másnap meló,ezúton köszönöm az oldalnak,hogy lehetővé tették az utólagos visszanézés lehetőségét és ma pótoltam a hátralévő két meccset. Milyen jó lenne ha péntekenként lennének ezek a fordulók, lehetne sörözgetve nézni élőben :-D)
    Na szóval:
    1.) Hamilton-Wade: Nem tudom,bemelegítésnek jó volt!
    2.) Whitlock-Barney: Azt hittem (főleg a csapat vb-n látottak után), hogy Simon simán nyer,de Barney kellemes meglepetés volt,és igazán fordulatos meccs volt,sokszor úgy lehetett érezni,hogy sima lesz. Barney kiszállói még nem az igaziak,de igazán jó kis mérkőzés volt.
    3.) Painter-Anderson: Andreson-tól sokkal többet vártam,de azért az a semmiből (majdnem) felállás nem volt semmmi! Izgalmas volt,pedig milyen simán indult! (Erre csak Phil képes!?!?!)
    4.) Lewis-Taylor: Elképesztő! Lewis hogy kezdett? Zseniálisan,úgy menetek neki a kiszállók,hogy abban nem volt hiba. Bármit megdobott szinte. Személy szerint nem a legnagyobb kedvencem Taylor,de úgymond elenszenvet sem érzek iránta,imádom nézni a meccseit,és ez a mostani is ilyen volt. Lehet nincs az élete csúcsformájában,de Ő olyan mint a Forma-1-ben Scumacher. Megismételhetetlen és utánozhatatlan. 5-0,6-1...és visszajön,nem is akárhogyan (amikor a legnagyobb sz@rban van és az ellenfele dob egy 180-at,azt hiszem itt mindenki meghasalna,Ő dob lazán egy 180-at válasznak.Lewis "gyerek" meg a meccs eleji arckifejezését átváltotta izzadósra egyből. (Amúgy Lewis is egy hatalmas figura, bármit megdob bármikor,csak ha kicsit szorul a hurok akkor van baja,ez nem fikázás, csak a véleményem,hogy ha Adrian Lewis ezeket tudná kezelni,és érzésem szerint hamarosan tudni fogja a csúcsokra törhet (Mondjuk nem mint ha most nem ott lenne:-D)
    Néha belegondolok,hogy mi lenne ha én dobélnék ott! A gép előtt pár sörrel a fejembe halálra izgulok mások helyett, ha ott állnék az adott szituban mi lenne??? Ettől nagyok Ők!!
    Köszönöm Darts,Köszönöm Dartsvilag.hu!!

    VálaszTörlés
  4. De így tovább sörözve elképzeltem magam mint MAGYAR VERSENYZŐ , hogy én milyen zenére vonulnék be: mindenki nézne az biztos: Pokolgép:Maszk!
    Szerintem jó a szövege: Eljön az idő indulok én,ne álljon már senki elém!!!!Mindenen tovább jutok én!!! Álom ....álom....álom.....

    VálaszTörlés