2012. február 6., hétfő

Anglia a PDC World Cup of Darts győztese

A Phil Taylor, Adrian Lewis összeállítású angol válogatott nyerte Hamburgban a másodízben rendezett Cash Converters World Cup of Darts-ot, azaz a PDC Csapat Világkupát. A vasárnap esti fináléban Ausztráliát múlták felül a lehető legszorosabb küzdelemben, a mindent eldöntő páros leget megnyerve. Az Európában rendezett eddigi legnagyobb szabású darts eseményen három napon keresztül 24 ország versengett a címért, s óriási megtiszteltetésként ott volt közte a magyar válogatott is.


És most egyelőre röviden ennyi. De nem véglegesen. 


A magyar válogatott jelenlétének köszönhetően ugyanis jómagam is ott voltam Hamburgban, így az oldal szerkesztése ebben a pár napban háttérbe szorult. Ezzel párhuzamosan azonban mindvégig látható volt a verseny élőben a Dartsvilágon, ami remélhetőleg bőséggel kárpótolt mindenkit az elmaradt írásokért.

Az is igaz, hogy a Malév leállása miatt végül mintegy 18 órával a tervezett időpontot követően érkeztünk csak haza, ám ez semmiben nem befolyásolta az oldal szerkesztését, e nélkül a plusz teher nélkül se lett volna alkalmam rendszeresen írni is a lapon. 

Ám azt bátran állíthatjuk, hogy olyan rendezésű világversenyen tölthettünk el három napot, az elejétől a végéig (ha jár a Malév, a döntőről már lemaradtunk volna...), mellyel úgy gondolom, hogy érdemes lesz még a következő napokban is foglalkozni, és kár lenne letudni ezt annyival, hogy számszakilag gyenge átlagokat hozó mérkőzésen a magyar válogatott az első fordulóban kikapott Kanadától.


Úgy gondolom, hogy Nándi is bizonyosan fog írni erről a hétvégéről honlapján, s talán Kafunak is okozott akkora élményt, hogy hosszú szünet után ő is beszámoljon legalább erről a tornáról. Az viszont egészen biztos, hogy bennem rengeteg minden gyűlt össze Hamburgban, a számtalan fotó mellett, így szándékomban áll ezekből néhányat az érdeklődő olvasókkal is megosztani majd.

A verseny oldala időközben frissítésre került az eredményekkel, mindössze az átlagok hiányoznak róla. Ezek azonban egyrészt megnézhetők a verseny Wikipédia oldalán, másrészt a többnyire négy (a döntőben már hét) nyert leges mérkőzések átlagai a PDC-s viszonylatban nem igazán informatívak.

Úgy gondolom azonban, hogy annál érdekesebb lehet a magyar válogatott SkySports-on élőben sugárzott mérkőzése még utólag felvételről is, így ezt a mérkőzést is szeretném még teljes egészében elérhetővé tenni az olvasóknak.

 

3 megjegyzés:

  1. Üdv. Mindenkinek!

    Élményekben gazdag hétvégén vagyunk túl.
    Nekem nagyon tetszett a hétvége.
    Kis összegzés a részemről:
    Az asszony „legnagyobb örömére” péntektől-vasárnapig nagyon sokat ültem a gép előtt és követtem az eseményeket, egy-két „egyszerűbb” összecsapást hagytam csak ki. (azért havat is kellett lapátolni néha). A döntő előtt az összképet nézve azt mondtam, hogy az Ausztrál csapat megnyeri a tornát. Számomra ők voltak a legmagabiztosabbak a hétvége folyamán, mind egyéni teljesítményt nézve, mind csapat tekintetében jól kisegítették egymást ha a társ esetleg kisebb hullámvölgybe került.
    Az Angolok azok Angolok. Az elején számomra úgy tűnt, hogy Lewis húzta magával Taylort és így lépegettek előre, de az idő előrehalattával egyre jobban összekapta magát Phil is.
    Nekem személy szerint nagyon szimpatikus volt a Walsiek játéka is.
    Hollandok: Barneveld továbbra sem találja a régi „énjét”. Pedig szerintem szüksége lenne egy „jó” Barney-ra a darts sportnak. (Jó kicsit hazabeszélek, mert Ő a kedvencem)
    Voort pedig nagyon érdekes stílusban dobál. Képes olyan +120-as kiszállóra 3 másodperc alatt hogy észre sem veszem mit dobál. (főleg amikor kicsit szaggatott a stream. ),de képes ugyan ilyen sebességgel 40 alatt is dobni.
    Döntő: Hát nem semmi volt, ahogy korábban írtam az Angolok összekapták magukat és az Auszik sem olyan nyugalommal dobáltak. A végjáték nagyon komoly volt. Négy ilyen kvalitású játékos és az Angolok 88-ra dobtak 3-szor az ausziknak meg hátulról kétszeri nekifutásra sem jött össze az 56-ról induló kiszálló. Azért ebből látszott, hogy milyen feszkó lehet ezekben a profi játékosokban is.
    Ettől gyönyörű sport ez a Darts.

    Mégis a legnagyobb élmény számomra az volt a hétvégével kapcsolatban, hogy Magyar csapatért szoríthattam, és láthattam egy ilyen eseményen. Köszönöm Fiúk!
    Sok hasonló (és még sikeresebb) élményt Kívánok Nektek a jövőben!!

    Köszönöm az oldalnak, hogy láthattam az eseményt.

    Izgatottan várom a Magyar csapat beszámolóját az eseményről.

    U.i.: Statisztikát még nem néztem ,lehet az írásomat cáfolják, de én az eseményeket követve ezt éreztem. Írásom csupán személyes véleményemet tükrözi. .-)

    Más véleményére is kíváncsi lennék.

    Üdv.: BigBob.

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!

    Nekem is nagyon tetszett ez a háromnapos PDC esemény. Mint Darts őrült le sem tudtak venni a szemem a monitorról. Jó kis évkezdet volt!
    Jó volt látni, hogy magyarok is részt vehettek ezen az eseményen. És ha azt nézzük, hogy véleményem szerint egy kis szerencsével elkaphattuk volna a kanadaiakat, akkor még izgalmasabb lett volna a történet.
    Én is úgy gondolom, hogy az Ausztrálok a 3 nap alapján jobban megérdemelték volna a győzelmet, de a rutin az angoloknak kedvezett.
    A nagy kedvenc Taylor első két napi teljesítményét látva, már-már a vb után íródott Indexen megjelent cikk jutott az eszembe. Abban az interjúban azt nyilatkozta, hogy még két-három jó éve lehet. A hétvége első részében nekem úgy tűnt, mint akinek nem két-három, hanem egy jó éve sincs már a profik között. Ezután vasárnapra megtáltosodott.
    Lewis pont ezzel ellentétben pont a hétvége elején játszott kétszeres világbajnokhoz méltóan.
    Az ausztrálok teljesítménye sokkal kiegyensúlyozottabb volt. Whitlok játéka egyre magabiztosabb, nem lepődnék meg ha néhány éven belül, mint világbajnok beszélhetnénk róla.
    Számomra a legnagyobb meglepetést Richie Burnet játéka okozta. Ahogy mondani szokták üde színfoltja volt a versenynek.
    Összefoglalva, kellemes hétvégi szórakozás nyújtott, jó volt végre magyarokért is szorítani és már nagyon várom a csütörtökön kezdődő Premier Leauge 2012-es szezonkezdetét.
    Üdv.: Krisztián

    VálaszTörlés
  3. Sajna a penteki jateknaprol egyeb teendoim miatt lemaradtam,szombaton kapcsolodtam be a tortenesekbe. Csatlakoznek az elottem szolokhoz annyiban,hogy Simonek tenyleg nagyon jok voltak es hat nagyon kielezett volt a vege eppcsak nem nekik jott ossze. Taylor a vegen mar jol jatszott bar gondja akadt a 40nel,viszont Lewis. Hat,lehet ot nem szeretni,erdemes viszont tisztelni 26 eves az urge es felelmetes egyszeruen.

    VálaszTörlés