2013. február 2., szombat

Vége a csoportkörnek és Magyarország szereplésének

Szombaton délután véget értek a csoportmérkőzések Hamburgban és ezzel egyidejűleg a magyar csapat is befejezte a szereplését. Szinte minden a papírforma szerint alakult eddig, ami jó hír a kiemelt csapatoknak - hiszen mindegyikük a csoportja élén végzett, rossz hír az esélytelenebbeknek, mert nem tudtak meglepetést okozni.

Sajnos a magyar csapat is ez utóbbi kategóriába tartozik, a fogadóirodák egyöntetűen Magyarország végső győzelmére fizették volna a legnagyobb nyereményt, ám aki ránk tett, nem ebből üti meg a főnyereményt.

Szombaton újra az első mérkőzéshez szólították Bezzeg Nándort és Mészáros Zsoltot, akik ezúttal az észak-írek ellen szálltak harcba. Az ellenfélről most csupán annyit, hogy péntek este 5-2-re győzték le azt a Belgiumot, akik előtte 5-0-ra intézték el a mieinket.

A mérkőzés elemzésébe most sem megyek bele, ezúttal 5-1-es vereséget mértek Nándiékra Dolanék. Annyit elárulok, hogy a mieink nem voltak letörve a mérkőzést követően, sőt kifejezetten élvezték azt, örültek annak, hogy ilyen körítés mellett végre játszhattak egyet. Ez nem meglepő a pénteki mérkőzés után, ahol a belga hurrikán gyakorlatilag átszáguldott a magyar csapaton.

Természetesen újra itt áll a mérkőzés összefoglaló statisztikája, illetve a találkozó képekben - én elsősorban ez utóbbival foglalkoztam újfent. (Gondolom, hogy a DartsBlogon újfent foglalkozik majd Barta Zsolt a részletes, egyénekre bontott statisztikákkal is, érdemes lesz azt is elolvasni, akit érdekelnek a számok.)


A csoportkör végeredménye

A torna eddigi legnagyobb meglepetése, hogy nem volt igazán meglepetés. Hiába a rövid páros játékforma, az élmezőnyt még csak megszorítani sem tudták igazán. Mondhatnánk azt is, hogy most kezdődik csak igazán a verseny, ám az továbbra is kérdéses, hogy lesz-e váratlan eredmény szombat este, vagy az első nyolc kiemelt "újabb versenyt kezd majd" vasárnap, amikor eldől majd, hogy mely nemzet lesz a PDC Betfair World Cup of Darts 2013. évi győztese.

A Dartsvilágon már csak a végeredményt követően szándékozom újabb írást megjelentetni, addig is időről-időre természetesen frissül majd az eredményeket és a menetrendet tartalmazó külön oldal. Vélhetően a fotógaléria is bővül majd időnkét újabb képekkel.

Őszintén szólva a mai délutánt - a magyarok mérkőzését követően - végig a sajtóközpontban töltve annyi élmény ért (pl. itteni Phil Taylor interjú), hogy ezeket csak lenyugodva és némileg feldolgozva érdemes majd megírni, jelenleg ezek még bőven dolgoznak bennem. 

Végül tehát az Észak-Írország - Magyarország mérkőzés képekben
















   

2 megjegyzés:

  1. Bár nem ismerjük egymást előre elnézést kérek a tegeződésért! (de úgy gondolom sportbaráti hovatartozásunkba ez belefér)!

    Szóval!
    Rövid leszek. Persze ha személyesen találkoznék Veletek hosszabban tudnék beszélgetni.
    KÖSZÖNJÜK SZÉPEN! Nekem nagyon nagy boldogság volt, hogy az interneten stream-ekre vadászva végre nem csak egy "Taylor - Barneveld" meccset kershettem, hanem egy olyat is ahol Ti is jelen vagytok! Elmondhatatlan! Részletekbe belemehetnénk, és sok olyan ember szerintem bele is ment aki életében nem dobott kettőt egy darts táblára és okoskodik. Ezekkel ne foglalkozzatok. Nem azt mondom, hogy nem kell levonni a tanulságot,de ezekkel Ti tisztába vagytok. Sok sikert kívánok ezen dolgok értékeléséhez és a jövőbeni munkához türelmet és sok sikerélményt kívánok! Halkan jegyzem meg: De bolog lennék ha egyzser olyan szintre jutnék mint Ti! :-D Mégegyszer KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!!!! Hajrá Magyarok!

    VálaszTörlés
  2. Csatlakozok BigBob megjegyzéséhez! Lehet hogy most keserű a szánk íze, de a tény,hogy sok más ország még csak ott sem volt! Köszönjük!

    VálaszTörlés