2012. május 9., szerda

McCoy's Premier League Darts - jöhet az utolsó forduló

Csütörtökön este 20 óra után néhány perccel megkezdődik az idei Premier League utolsó fordulója Newcastle-ben, és a közvetítéseknek köszönhetően az interneten keresztül is. Ahogy arról már korábban is olvasni lehetett, öt játékos van még versenyben a két kiadó play-off helyért, így izgalmas este elé nézünk. Ennek köszönhetően a mérkőzések sorrendjét is megváltoztatták, s a tabellán elfoglalt sorrend pontos meghatározását is újra nyilvánosságra hozták.


Hogy kinek mi szükséges ahhoz, hogy célba érjen a legjobb négy között már részletesen taglaltam egy héttel ezelőtt, így ezt már természetesen nem fogom újra feszegetni.

Azonban megváltoztatták az este menetrendjét, így végül az alábbi sorrendben kerülnek lejátszásra a mérkőzések:
Adrian Lewis - Simon Whitlock
Andy Hamilton - Kevin Painter
Raymond van Barneveld - James Wade
Gary Anderson - Phil Taylor  

A William Hill fogadóiroda, a McCoy's Premier League hivatalos partnere a következőképpen látja az esélyeket a tekintetben, hogy az öt játékos közül kik kerülnek majd be az elődöntőbe: Adrian Lewis (4/6), James Wade (8/11), Raymond van Barneveld (6/5), Andy Hamilton (5/2),  Kevin Painter (11/4). Ők tehát Lewis, Wade és Hamilton sikerére számítanak az utolsó fordulóban.

Végül pedig érdemes megnézni, hogy pontazonosság esetén mi dönt a helyezések meghatározásában már csak azért is, mert az utolsó fordulót megelőzően bőven van lehetőség rá, hogy azonos pontszámmal végezzenek többen is. Sőt Adrian Lewis és James Wade még további összevetésben is igen közel áll egymáshoz ahhoz, hogy akár csak egy hajszálnyi különbség döntsön majd kettejük között.

A tabella az utolsó fordulót megelőzően így fest:


Pontazonosság esetén a következők alapján történik a sorrend meghatározása:
1. a legarány (+/-)
2. a hátulról nyert legek száma (HNYL) a 14 forduló során
3. körátlag a 14 forduló alapján
4. ha fentiek mindegyike megegyezik, akkor külön ki-ki mérkőzésre kerül sor az érintettek között


Ennyit az esélyekről és a matematikáról, este 20 óra után pedig kezdődjön maga a játék minden szépségével és kiszámíthatatlanságával, ami itt a Dartsvilágon is élőben megtekintő lesz majd.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése