2012. április 3., kedd

Világbajnoki erősségű mezőny a PDC Austrian Darts Openen

Immár biztos, hogy világbajnoki erősségű mezőny gyűlik össze április 27-29. között Wiener Neustadtban a PDC Austrian Darts Openen. A magyar határtól mindössze néhány kilométerre szinte egy három napba sűrített világbajnokságot láthat a közönség, hiszen a világranglista első 32 helyezettje leadta nevezését a tornára. A Premier League nyolc résztvevőjét különgép szállítja majd a helyszínre egyenesen Liverpoolból.


Lezárultak a nevezések az Austrian Openre, így biztossá vált, hogy az aktuális PDC világranglista első 32 helyezettje ott lesz Wiener Neustadtban az április végi háromnapos versenyen. Ezzel egyidőben az is biztossá vált, hogy magyar játékosért nem szurkolhatnak majd azok, akik hazánkból látogatnak el, hogy élőben nézhessék az újra csúcsformába lendült Phil Taylort és társait.

A ranglista első 32 helyezettje megtekinthető a PDC honlapjának ezen oldalán, csakúgy, mint a további kvalifikációs tornákra nevezettek névsora.

Az első selejtező tornát az elmúlt hétvégén már megrendezték. A rendező ország külön vetélkedéséből Mensur Suljovic, Zoran Lerbacher, Dietmar Burger és Martin Kurecka vívták ki az indulási lehetőséget.

 
Az európai selejtezőre április 7-én kerül sor Köln mellett, melyből nyolcan jutnak majd játéklehetőséghez Ausztriában. Érdekesség, hogy mindössze 22 játékos száll majd harcba ezért a nyolc helyért, így jó részük vlsz. egyetlen mérkőzésért utazik majd Németországba. Az is igaz ugyanakkor, hogy a 22 játékos között ott lesz Kim Huybrechts, Jelle Klaasen, Roland Scholten és Michael van Gerwen is.

A szigetországi játékosok pedig április 13-án Barnsley-ban játszák majd le a saját kvalifikációjukat, melyen a megszerezhető 20 helyért 66-an szállnak harcba. Itt próbálja majd meg az indulási jogot megszerezni Ted Hankey, Stuart Kellett, Dean Winstanley, Mark Dudbridge, Michael Smith és Dennis Priestley is.

A PDC Austrian Open lebonyolítási rendjéről és a jegyvásárlási lehetőségekről a Dartsvilág korábbi írásában már beszámoltam.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése