2012. április 15., vasárnap

Elkészült az április végi PDC Austrian Darts Open sorsolása

Pénteken az egyesült-királyságbeli selejtező lebonyolítását követően teljessé vált az április 27-29. között Wiener Neustadtban rendezendő PDC Austrian Darts Open mezőnye, minek következtében a verseny sorsolását is megejtették. A háromnapos "mini-világbajnokságon" már a pénteki első fordulóban is kemény csaták várhatók.


Az már korábban ismertté vált, hogy a világranglista első 32 helyezettje leadta nevezését az osztrák versenyre, így minden hátrébb rangsorolt játékos selejtezőre kényszerült. A három helyszínen rendezett kvalifikációkból további 32 versenyző juthatott a verseny indulói közé.

Elsőként az osztrákok tartották meg saját országbeli selejtezőjüket, melyből Mensur Suljovic, Zoran Lerbacher, Dietmar Burger és Martin Kurecka vívták ki az indulási lehetőséget. Ezt követte az európai kvalifikácós torna Kölnben, onnan Michael Rosenauer, Mareno Michels, Gino Vos, Michael van Gerwen, Roland Scholten, Boris Krcmar, Jelle Klaasen és Kim Huybrechts biztosították helyüket.

Utolsóként Barnsley-ban próbálkozhattak - elsősorban az egyesült-királyságbeliek - még 20 kvalifikációs hely megszerzésével, ahol többek között Arron Monk, Dean Winstanley, James Richardson, Michael Smith és Mark Dudbridge jártak sikerrel. Ez egyben azt is jelentette, hogy pl. Robert Thornton, Steve Hine, Tony West, Devon Petersen, Mark Hylton, Stuart Kellett, Dennis Priestley, John Henderson és Ted Hankey is lemaradtak a bécsújhelyi tornáról.


Összességében tehát egy világbajnokságéval minden tekintetben azonos erősségű 64-es mezőny vág majd neki április 27-én az Austrian Opennek. A helyszínre való tekintettel pedig - az április 28-i Steel Nemzeti Bajnokság utolsó fordulóját leszámítva - minden adott a hazai darts rajongóknak, hogy testközelből, élőben követhessék figyelemmel a sportág legnagyobbjait, köztük a Premier League-ben hétről-hétre látható nyolc éljátékost is. Belépőjegyek itt rendelhetők.

A sorsolás keretében az első 32 játékost kiemelték, és hozzájuk sorsolták a kvalifikációkból bekerülőket. Tekintettel a selejtezők mezőnyének erősségére, már a nyitófordulóban is több nagy mérkőzés van kilátásban, sőt néhány párosítás esetén talán még a jelenlegi papírforma is inkább a kvalifikációból, mint a ranglista alapján bekerült játékos sikerét vetíti előre.

A pénteki nyitónapon többek között Nicholson-Winstanley, Pipe-Suljovic, King-van Gerwen mérkőzésekre kerül majd sor, de a Caven-M.Smith, Anderson-Rand, Lewis-Richardson, Lloyd-White, Wade-Jiwa, A.Smith-Huybrecths párharcokban sem mehetnek biztosra a kiemeltek. A hazai csapatbajnokságon a Wings DC színeiben versenyző Martin Kurecka - aki az osztrák selejtezőből kvalifikálta magát - Dave Chisnall ellen kezdhet.


A PDC Austrian Darts Open első fordulójának párosításai (ágrajz szerint):

Phil Taylor (1) - Gaz Cousins
Richie Burnett (32) - Michael Rosenauer
Paul Nicholson (16) - Dean Winstanley
Ronnie Baxter (17) - Jim Walker
Mark Webster (8) - Jelle Klaasen
Alan Tabern (25) - Zoran Lerchbacher
Raymond van Barneveld (9) - Arron Monk
Colin Osborne (24) - Richie Howson
Simon Whitlock (5) - Mareno Michels
Brendan Dolan (28) - Joe Cullen
Mark Walsh (12) - Brian Woods
Jamie Caven (21) - Michael Smith
Gary Anderson (4) - Scott Rand
Co Stompe (29) - Ross Smith
Wayne Jones (13) - Gino Vos
Justin Pipe (20) - Mensur Suljovic
Adrian Lewis (2) - James Richardson
Peter Wright (31) - William O'Connor
Colin Lloyd (15) - Ian White
Mervyn King (18) - Michael van Gerwen
Andy Hamilton (7) - Roland Scholten
Dave Chisnall (26) - Martin Kurecka
Kevin Painter (10) - Johnny Haines
John Part (23) - Mark Dudbridge
Wes Newton (6) - Boris Krcmar
Steve Brown (27) - Steve Evans
Terry Jenkins (11) - Dietmar Burger
Denis Ovens (22) - John Scott
James Wade (3) - Prakash Jiwa
Steve Beaton (30) - Mick Todd
Vincent van der Voort (14) - Darren Webster
Andy Smith (19) - Kim Huybrechts


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése