2011. október 21., péntek

PDC German Darts Classic hétvége Gladbeck-ben - az indulók

Újra Európában, ezúttal a németországi Gladbeck-ben rendeznek kétnapos PDC Players Championship és Youth Tour fordulót október 22-23-án. Bezzeg Nándor is közel fél év után ismét rajthoz áll az elit mezőnyben, ahol rajta kívül Mészáros Zsolt is képviseli a hazai színeket. A Dartsvilágon helyszíni tudósítás lesz olvasható honfitársaink szerepléséről.

Szűk két hónap van már csak hátra a PDC idei világbajnokságának kezdetéig. Az idő előrehaladtát jelzi, hogy már az utolsó előtti európai Players Championship hétvége következik. A helyszín az év elejét követően ismét Németország, ezúttal Gladbeck. Bezzeg Nándorhoz Mészáros Zsolt is csatlakozik erre a tornára, aki Nándihoz hasonlóan a főtábláról indul majd szombaton és vasárnap egyaránt.

Másfél évvel azt követően, hogy a live ticker segítségével az interneten először figyelemmel követtem egy PDC-s Players Championship tornát Gladbeck-ből, most én is a helyszínen fogom végignézni az eseményeket, melyből remélhetőleg minden hazai érdeklődő is profitálhat majd, ha figyelemmel követi a hétvégén a Dartsvilágot. A magyarok mérkőzéseiről próbálok ismét annyira friss lenni, amennyire az internet-elérésem ezt lehetővé teszi majd, szerencsés esetben legről-legre érkeznek hírek Nándi és Zsolti találkozóinak alakulásáról.

Mészáros Zsolt szereplése jóval nagyobb jelentőséggel bír annál, mint sokan gondolnák. A PDC Csapat Világkupán - melyet jövő februárban rendeznek másodízben - ugyanis két fő alkot egy-egy nemzeti csapatot. A tavalyi évben azért nem lehetett jelen magyar válogatott az eseményen, mert nem volt két PDC-s világranglista helyezéssel bíró versenyzőnk. Amennyiben Zsolti sikerrel venné a nyitófordulót és a 64 közé kerülne, úgy világranglistás helyet szerezne magának, és Magyarországnak is lenne egy csapat kiállításához elegendő versenyzője!

A helyszín a gladbeck-i van der Valk Hotel.

Lássuk kik lehetnek a legnevesebb ellenfelek Németországban. Az aktuális világranglistát tekintve James Wade a legelőkelőbben rangsorolt résztvevő. Az első öt közül rajta kívül Simon Whitlock indul még. A top10-et tekintve hozzájuk csatlakozik Wes Newton, Mark Webster, Paul Nicholson és Terry Jenkins is. A ranglista 11-24. helyezettjei pedig hiánytalanul jelen lesznek Gladbeck-ben.

Players Championship tornáról lévén szó a kiemelést az idei Players Championship-eken elért eredményből összeállított ranglista alapján végzik majd. Ennek megfelelően - az első játéknapon legalábbis - Paul Nicholson, Justin Pipe, Wes Newton és Ronnie Baxter lesz a 32 kiemelt között az első négy.
 
Addig is, a Dartsvilág jobb oldali paneljén lehet esélyeket latolgatni és megtippelni, hogy meddig jutnak a piros-fehér-zöld színek jeles képviselői a hétvégén. A kérdés a kettejük által a két napon elért legjobb eredményre vonatkozik. Ehhez kettejüknek együttvéve négy próbálkozásuk lesz. Hajrá srácok!

Bezzeg Nándor eddigi PDC-s pályafutásáról itt olvasható összefoglaló

1 megjegyzés: