2011. október 18., kedd

A darts az OXXO Energy Drink szponzorációs listáján

Bár Pengével csupán alig több, mint két hete jelent meg itt egy interjú, már annak bevezetőjében is jeleztem, hogy a hazai szponzorkeresés alighanem élharcosát is tisztelhetjük a személyében. Könnyű volt ezt akkor leírnom, hiszen a megjelenéskor már tudtam a következő, nagyobb horderejű megállapodásáról is, melynek részleteiről az alábbiakban olvashatnak.
 

Ezt az interjút Penge készítette újdonsült szponzorának sajtófőnökével, Sárosi Brúnóval. Amiért helyet kapott a Dartsvilágon - a versenyző kérésén túl - az az, hogy egyrészt hátha másokat is inspirál hasonló támogatók felkutatásában, másrészt hátha találkozunk még szponzora nevével esetleg egész dartsversenyek támogatójaként is. Ráadásként még a Dartsvilág színvilágával is harmonizál a termék csomagolása. :) 


Kérem mutassa be a céget és annak a magyar sportban betöltött jelenlegi szerepét!
- Az OXXO Energy Drink Kft. egy 2011-ben alakult cég, teljes magyar tulajdonban van. Egyenlőre egy termékkel vagyunk jelen a piacon, és nagyon markáns szerepet szeretnénk betölteni a hazai sportéletben. Ennek ékes példája az eddig felvonultatott 26 támogatott versenyző, akik között a legfrissebb Kiss Norbert, aki 1+1 évre szerződött le hozzánk, a Fekete Seregbe. Versenyzőink 10 sportágban vannak jelen, motocrossban 8, gyorsasági motorsportban 7, driftben 2, kamionversenyben 2, valamint egy-egy versenyző az alábbi sportágakban: darts, biliárd, auto-rallycross, gyorsasági autó, rally, gyorskorcsolya, snowboard.
Támogatunk különböző bajnokságokat, mint például a Magyar Motocross Bajnokság, vagy a Lotus-Kupa, de nem csak sport, hanem egyéb rendezvények mellé is állunk. Ez a szerep évről-évre intenzívebb lesz, mind sportolók, mind rendezvények, mind pedig sport bajnokságok támogatása révén.

Mi a véleménye a hazai sportszponzorációról? 
- Elképesztően gyerekcipőben jár Magyarországon a sporttámogatás, igazi valós támogatások nagyon nehezen születnek, ennek jelen pillanatban a legnagyobb oka a válság, ami ma Magyarországon borzasztóan mély, és borzasztóan tartós. Ez egyébként a sportteljesítményeken meg is látszik, hogy nincsenek igazán jó sport menedzserek, és nincsenek igazán magas szintű, és nagy összegű sport támogatások.
Az OXXO Energy Drink ebben is példát szeretne mutatni, így minden egyes eladott termék után támogatást fizet a sportolóinak, évről-évre nagyobb mértékben.

Milyen támogatást nyújtanak szponzorált versenyzőiknek? 
- Komplett sport-menedzselést adunk versenyzőinknek, próbáljuk az életüket megoldani, az elejétől a végéig. Ez alatt értjük mind a ruházatukat, mind a technikai hátteret, mind a versenyzést, az utazásukat, a szállásukat, segítjük az edzésüket, a felkészülésüket, ha megsérülnek a gyógyulásban segítünk. Igyekszünk olyan hátteret építeni támogatott versenyzőink köré, hogy nekik a versenyzésen kívül semmi mással ne kelljen foglalkozniuk, és minden energiájukat céljaik elérésére tudják fordítani.

Hogyan esett többek között a dartsra is a választásuk, illetve hogyan találtak rá Székely "Penge" Pálra? Mik a közös terveik Pengével?
- Az oxxoenergydrink.com-on keresztül keresett meg minket Székely "Penge" Pál. Alapvetően mi nem gondoltunk volna a darts-ra, de Penge megkeresése olyan mértékben volt szimpatikus, hogy az ő anyaga, és az ő személyisége, valamint az eddig elért eredményei alapján az OXXO Energy Drink örömmel állt mellé.
Célunk Pengének a minél magasabb szintre történő eljuttatása. Magyarországon ahol tud, induljon el, nyerjen meg minél több bajnokságot mind egyéniben, mind pedig csapatban, és képviselje hazánkat rangos nemzetközi versenyeken. Segíteni kívánjuk álmai elérésében, azaz hogy első magyarként versenyezhessen a Lakeside-i BDO World Darts Championship-en, illetve kijusson a PDC World Professional Darts Világbajnokságra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése