2011. november 23., szerda

Székely "Penge" Pál a Vasas Centenáriumi Darts Liga győztese

Amint az szerda este a Dartsvilágon élő webkamerás közvetítésben is látható volt, Székely "Penge" Pál nyerte a Vasas Centenáriumi Darts Liga közel egy éves versenysorozatát. Az olvasók által mindvégig (leg)esélytelenebbnek tartott játékos a döntőben a torna legfiatalabb résztvevőjét Darányi "Szultán" Zoltánt múlta felül egy végsőkig szoros mérkőzésen 12-10 arányban. A harmadik helyet a rendező klub versenyzője, Kulcsár Attila szerezte meg.


A zárónap rövid műsorral kezdődött, melyben Sütő András a verseny szervezőbizottságának vezetője köszönte meg a lebonyolításban kapott segítséget néhány sporttársának - Székely Levente és Tamás Tibor mellett a Dartsvilágnak, így személy szerint nekem is, majd a sorozat fővédnöke, a Vasas SC ügyvezető elnöke, Markovits László nyújtott át Centenáriumi Díszoklevelet a Szabadidősport (azaz gondolom a darts) Szakosztálynak.


Ezt követően kezdődött meg az est felvezető mérkőzése, melyet a harmadik helyért vívott a Vasas SC két játékosa, hat nyert legre. A képlet nagyon egyszerűen alakult, Kulcsár Attila nyert három leget, majd Balogh Béla nyert hármat, s miután a következő hármat ismét a csoportkör élén végzett Kulcsár Attila nyerte, 6-3 arányban meg is szerezte a bronzérmet. 

Következhetett tehát a sorozat döntője, melyre szép számú közönség volt kíváncsi a helyszínen - valahogy így képzelte volna az ember az egész sorozatot is, de legalább a döntőre megvolt a jó hangulat. (Nyilván kicsi is lett volna helyszín, ha az előzetesen beharangozott bemutató mérkőzés is megvalósul, ám így végül Bezzeg Nándor csak a közönség soraiban, míg Phil Taylor képként - Nándi feje fölött - a falon foglalt helyet.)

A finálét 11 nyert legre vívták, s mint az később kiderült, kettővel kellett nyerni. Ebből már látható, hogy szoros volt a mérkőzés, melyen a Soul DC játékosa, Székely Pál szerzett vezetést, de Darányi Zoltán rögtön fordítani tudott és 4-3-ig már végig ő vezetett egy-egy leggel. Penge azonban 4-4-nél újra hátulról nyerte a leget, majd a szünet előtt egy 113-as kiszállóval először a mérkőzés folyamán két leg különbségűre növelte az előnyét.

Ez 8-6-ig tartott ki, amikor is a Sport DC fiatalja kiegyenlített, ám ezzel ellőtt egy adag puskaport, mert 10-8-nál újfent két leg különbséggel Pengénél volt az előny. Egyetlen leg közelségbe került tehát Pali a győzelemhez, ám Zoli tovább küzdött és 10-10-re újfent egyenlített. A kérdés az volt, hogy sikerül-e fordítania is, illetve Pengének ilyen közelségből (10-8-nál volt egy mérkőzésnyila is) veszítenie, de a szünet után kiderült, hogy nincs újabb fordulat - Székely Pál újabb két leget nyert zsinórban, s ezzel ő lett a Vasas Centenáriumi Darts Liga győztese.


Mi pedig elmondhatjuk, hogy elsősorban Sütő Andrásnak köszönhetően immár Magyarországon is megrendezésre került egy, a Premier League-hez hasonló sorozat, melyről korábban többen is álmodoztak. A megvalósítás azonban a Vasas támogatásával történt meg, s bár az elképzelés és az ígéretek nagyobb szabásúak voltak, lehet utána csinálni - nyilván a dartsot kedvelők legnagyobb örömére válik, ha lesz folytatása. 


A helyosztók eredményei:

3. helyért:
Kulcsár Attila (Vasas SC) (64,01) - Balogh Béla (Vasas SC) (63,85) 6-3

DÖNTŐ:
SZÉKELY PÁL (Soul DC) (72,36) - Darányi Zoltán (Sport DC) (70,76) 12-10


Statisztikák



További fotók











1 megjegyzés:

  1. Ezúton is szeretném megköszönni a közönségnek hogy ilyen jó hangulatot teremtett, és azoknak főleg akik bíztak bennem és nekem szurkoltak. És természetesen Zolinak is hogy ilyen jól küzdött és egy nagyon izgalmas és szerintem szórakoztató mérkőzést játszottunk. Remélem a közönség is így látta és azt is remélem hogy lesz még hasonló stílusú versenysorozat mert az ilyen hangulatú mérkőzésekért játszik minden versenyző!

    Üdvözlettel

    Székely "Penge" Pál

    VálaszTörlés