2011. november 9., szerda

PDC világbajnoki selejtező Eisenstadt-ban magyarokkal

Lezárult a nevezés a PDC szombati, Eisenstadt-ban rendezendő Kelet-Európai kvalifikációs tornájára, melyen a győztes a PDC Világbajnokságán való részvételt vívja ki magának. Bezzeg Nándornak - három éve - ez már egyszer sikerült, ami gyökeres változást hozott pályafutásában. Ezúttal számos magyar játékos próbálkozik meg a londoni indulási jog megszerzésével.

Amint arról a Dartsvilágon még október elején beszámoltam, november 12-én az ausztriai Eisenstadt-ban kerül sor a PDC kelet-európai világbajnoki selejtezőjére.

A lezárt nevezést követően közzétették az indulók 55-ös listáját, akik között 14 honfitársunk is található. Ők (elméletileg*) osztrák, lengyel, cseh, szlovák, bolgár, görög és román ellenfelekkel küzdenek majd meg az igen becses első helyért. (*Azért elméletileg, mert nem minden országból lesznek indulók, akik lehetőséget kaptak.)

Bezzeg Nándor a PDC Világbajnokság színpadán 2008-ban

A magyar indulók listája: Alexits Tamás, Bezzeg Nándor, Darányi Zoltán, Kaufmann Krisztián, Kulcsár Attila, Melisek Zsolt, Mester Zoltán, Mészáros Zsolt, Nagy Csaba, Rucska József, Székely Levente, Székely Pál, Tax Tibor és Vágó András.

Az általam is ismert nevesebb vetélytársak: Milos Bedy, Dietmar Burger (a tavalyi győztes), Pavel Drtil, Gregor Gorjup, Christian Kallinger (a tavalyi döntős), Martin Kapucian, Josef Kraus, Martin Kurecka, Peter Martin, Michal Ondo, Rowby John és Roxy James Rodriguez, Hannes Schnier és Oto Zmelik.

A teljes lista itt tekinthető meg.

Azt hiszem nem szükséges hangsúlyozni, hogy egy esetleges magyar végső siker mekkora horderejű lenne a hazai dartséletben.

Gyerünk Srácok, HAJRÁ MAGYAROK!!!


Ehhez kapcsolódik, hogy a dél-európai kvalifikációt az elmúlt hétvégén már megrendezték, ahol a győzelmet Oliver Ferenc (Szerbia) szerezte meg többek között a tavalyi győztes Boris Krcmar és Sebastian Pecjak előtt a döntőben Zdravko Antunovic legyőzésével. (Mindkét elődöntő és a döntő is 6-5-ös eredménnyel zárult...)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése