2011. november 22., kedd

Interjú Darányi "Szultán" Zoltánnal

Immár nyakunkon a Vasas Centenáriumi Darts Liga döntője, s míg az egyik résztvevővel, Székely "Penge" Pállal még szeptember végén készült ennek kapcsán interjú, a finálé másik résztvevőjével most kerül rá sor. Következzen tehát Darányi "Szultán" Zoltán, aki két nappal a döntő előtt válaszolt a Dartsvilág kérdéseire.



Már csak napok vannak hátra a közel fél éves időszakból, amely a Vasas Centenáriumi Ligán vívott győztes elődöntődet elválasztja a döntőtől. Hogyan készültél a fináléra, milyen formában várod a Penge elleni fellépésed? 
- Három hete kezdtem el a felkészülést kimondottan erre a versenyre. Napról napra más-más edzés és kihívás várt a tábla előtt, ami segített a mentális felkészülésben is. Nagyon jó formában érzem magam. Meg szeretném ismételni a Kulcsár Attila elleni játékomat, vagy talán még azt is felmúlni! 

Hogy tetszett ez a versenysorozat, milyen tapasztalatokkal gazdagodtál ennek során, mennyiben járult ez hozzá a fejlődésedhez? 
- Maga a sorozat nagyon tetszett. Nem volt még ilyen sorozatban részem és örülök, hogy az elsők között élhettem át ezt. Igazából a sorozatnak a lényege az volt, hogy mivel 6 nyertek voltak, és fordulónként egy meccs, ezért a legjobbat kellett kihoznom magamból. Ez a legtöbbször sikerült is, hiszem átléptem a 85-ös átlagot is a sorozat alatt. Abban segített a legtöbbet, hogy rájöttem, mindenki verhető és sokkal magabiztosabb lettem a saját játékomban.


Hosszú ideje tart a szavazás is a Dartsvilágon, melynek aktuális állapotában (154 szavazat alapján) az olvasók 59%-a Téged tart a döntő esélyesének. Hogyan látod Te magad a saját esélyeidet?
- Ez nagyon megtisztelő az olvasók részéről, hogy ennyire bíznak bennem. Én győzni megyek a döntőre, és tudom a Pali is ezért jön. Bízok magamban és a tudásomban, ami előre segít majd engem a győzelembe, de minden  majd csak ott fog kiderülni, hogy ki lesz aznap a jobb.

A sorozat közben igazoltál át a Sport DC-hez. Mennyiben jöttek be a számításaid, hogy érzed magad a kékeknél?
- Ez így igaz. Az átigazolásommal megszűnt egy nagy teher, amit már nem kellett hordanom. Teljesen felszabadultan és görcsmentesen álltam oda a táblához, ugyanis nem voltak elvárások felém. A számításaim nagyon jól beváltak, nagyon jól érzem itt magam. 

Jól kezdted a Steel NB sorozatát is, hiszen két fordulót és két harmadik helyet követően összetettben a negyedik helyen állsz. Milyen célokkal vágtál neki ennek a sorozatnak, milyen eredménnyel lennél elégedett a végelszámolásnál?
- Nagyon jól kezdtem és ennek én is örülök. Mivel tavaly negyedik lettem, ezért most is hasonló célokat tűztem ki, de a bajnoki cím szerintem még várhat. Eljön majd az ideje annak is.

Köszönöm szépen a válaszokat és sok sikert Neked is a döntőre!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése