2011. november 7., hétfő

William Hill Grand Slam of Darts - a csoportbeosztás

Sorsoltak a PDC-nél is, ahol november 12-20. között kerül megrendezésre a Grand Slam of Darts torna. A helyszín ezúttal is a wolverhampton-i Civic Hall a közvetítő TV csatorna pedig a Sky Sports. A 32 játékos részvételével zajló esemény győztesének 100.000 angol font üti majd a markát. A PDC-s mezőnyt hat BDO-s játékos is színesíti, köztük a címvédő - egyben az idei verseny első kiemeltje - Scott Waites.


A Grand Slam of Darts napjaink egyik legérdekesebb tornája, miután ez az egyetlen olyan nagy verseny, melyen egy mezőnyben vetélkednek a PDC és a BDO égisze alá tartozó éljátékosok (Martin Adams kivételével). Az idén sajnos még egy "kivétel"-t kell említeni - bár egészen más okokból, mint a BDO No 1-ja - Simon Whitlock ugyanis sérülés miatt kénytelen kihagyni a szombaton rajtoló eseményt. Helyette az első tartalék Ian White került a mezőnybe.

Abból a szempontból szegényebb az idei indulók listája, hogy női versenyző nincs közöttük (az elmúlt két évben is volt rá példa), ám hat BDO-s játékos és az ifjúsági világbajnokság döntősei is indulási lehetőséget kaptak.

A torna érdekességét tovább növeli a lebonyolítási forma is, hiszen csoportokat alakítottak ki, melyekben négyen-négyen körmérkőzést vívnak és az első két helyezett folytathatja a nyolcaddöntőkben egyenes kieséssel.

A sorsolás szeszélye folytán az A és B jelű csoportba is 2-2 BDO-s játékos került, így e két csoport küzdelmei kiemelt figyelmet érdemelnek. Barneveld-nek is meg kell küzdenie a PDC becsületéért, ráadásul egyik vetélytársa Ted Hankey lesz, aki tavaly Phil Taylor-t tréfálta meg a csoportkörben.

Nem kicsit fordult a világ egy 19 esztendős fiatalemberrel James Hubbard-dal sem, aki az egy héttel ezelőtti teljes ismeretlenségből előbb bejutott az U21-es világbajnokság döntőjébe (ott Michael van Gerwen lesz az ellenfele), ezzel jogot szerzett a wolverhampton-i indulásra. Ott pedig Phil Taylor-ral került egy csoportba, s ráadásul a tizenötszörös világbajnok ellen mutatkozik be vasárnap a Sky Sports kameráinak kereszttüzében.


A csoportok beosztása a következő:
(A szombat-vasárnapi első fordulóban az első helyen lévők a negyediknek felsoroltakkal mérkőznek, a másodikok pedig értelemszerűen a harmadikokkal.)

A csoport
Scott Waites (1)
Mark Walsh
Tony O'Shea
Michael van Gerwen

B csoport
Raymond van Barneveld (8)
Dean Winstanley
Ted Hankey
Ian White

C csoport
Gary Anderson (5)
Wayne Jones
Brendan Dolan
Nigel Heydon

D csoport
James Wade (4)
Terry Jenkins
Justin Pipe
Dave Chisnall

E csoport
Phil Taylor (2)
Mervyn King
Steve Beaton
James Hubbard

F csoport
Wes Newton (7)
Paul Nicholson
Barrie Bates
Magnus Caris

G csoport
Mark Webster (6)
Jan Dekker
John Part
Arron Monk

H csoport
Adrian Lewis (3)
Vincent van der Voort
Co Stompe
Martin Phillips

3 megjegyzés:

  1. Hubbard rögtön Phillel került egy csoportba :D

    VálaszTörlés
  2. Lehet az eseményt ezen az oldalon majd követni?

    VálaszTörlés
  3. Ez sajnos kiszámíthatatlan, mert mindig az adott internetes kínálat függvénye, amire semmi biztosíték nincs. Ha lesz elérhető kínálat, amikor időm engedi, itt is látható lesz. PDC TV előfizetéssel persze hivatalosan, akadásmentesen és reklámok nélkül jó minőségben folyamatosan nézhető.

    VálaszTörlés