2010. március 5., péntek

PDC Players Championship, Gladbeck - előzetes

A hétvégén idén először kimozdul az Egyesült Királyságból a PDC mezőnye, ugyanis a németországi Gladbeckben kerül megrendezésre a Players Championship sorozat 5. és 6. állomása a German Darts Classic Weekend keretében.


A címvédő, Phil Taylor – aki tavaly mindkét napi versenyt megnyerte – az idén nem utazik a helyszínre, de ott lesz a Premier Liga résztvevői közül James Wade, Mervyn King, Adrian Lewis (aki tavaly mindkét napon döntőt játszott The Power ellenében) és Ronnie Baxter is, csakúgy mint a legutóbbi világbajnokságon harmadik Mark Webster.

Az idén sajnos nem szoríthatunk magyar játékosért a mezőnyben, pedig tavaly Bezzeg Nándor két fordulót sikerrel vett ezen a tornán és a harmadikban is mindössze 6-5-ös vereséget szenvedett a nagyokat is gyakran megtréfáló, világranglista jelenlegi 29. helyzettjétől, Jamie Caventől. A Jabba becenévre hallgató óriás, aki nem mellesleg a jobb szemére vak, azonban az idén is ott lesz a mezőnyben.
Nándi így emlékszik a történtekre: „Felejthetetlen élmény volt! Életemben először egy PDC Tour-on ahol szinte mindenki megjelent a világ legjobbjai közül. Szerencsés ágra kerültem, ha lehet ilyet mondani PDC versenyen a jelenlegi képességeimmel. 6-1 egy német ellen, majd 6-5 egy hollanddal szemben.Peter Manley a játéktéren Utána jött Jamie Caven. Aki kezd, nyeri a leget stílusban. 5-5, én kezdek, 15 dart után 32 pontra készülök egy rontott 121-es kísérlet után. Caven 86-ra: 18, 18, Bull! A nézők közt ott volt Peter Manley is, aki következő mérkőzését a győztessel játszotta a színpadon! Sajnos nem velem.”


A WDR német regionális tv-adó szombaton beszámol a verseny eseményeiről a „WDR sport aktuell” műsora keretében 17:20 és 17:50 között (Magyarországon pl. UPC-előfizetőknél elérhető a csatorna az 503-508-as adókon).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése