2010. március 13., szombat

Colin Osborne mesterfokozatot kapott

Az elmúlt másfél éves teljesítményének elismeréseként Colin Osborne új szerződést kapott támogatójától a Unicorntól és bekerült a „Maestro”-k közé.



(A Unicorn három kategóriába sorolva szponzorálja a kiválasztottakat, és reklámozza velük termékeit. A legfelső kategóriában („World Champions”) a világbajnokok vannak, őket követik a „Maestro”-k, majd Osborne korábbi társasága a versenyzők („Contender”) zárják a sort.)


„A Unicorn támogatása mindig is sokat jelentett számomra. Az egy kategóriával előrébb lépés lehetősége pedig nagy dolog. Örülök, hogy meg tudtam hálálni azt a bizalmat, melyet a kezdetektől kaptam tőlük. Ők is részesei a tornagyőzelmeimnek.” – fogadta az örömteli hírt az érintett.


Az első nagy tornagyőzelmét tavaly októberben aratta, amikor a Championship League Darts döntőjében Phil Taylort győzte le, de döntőt játszott a UK Openen is. A PDC Pro Tour sorozatban két alkalommal győzött, többször jutott be a döntőbe és kilencszer az elődöntőbe. Ő volt az egyik legstabilabb játékos a tavalyi tornákon.


Másik számottevő eredménye, hogy bekerült a világ legjobb tíz játékosa közé a ranglistán, melyről így vélekedik: „Természetesen karrierem csúcspontja volt Taylort legyőzve bajnokságot nyerni, de bekerülni a top10-be is emlékezetes esemény. Sokat tanultam az elmúlt két év tapasztalataiból, legyenek azok pozitívak vagy akár negatívak is. Mindkettő hozzátartozik a sporthoz. Most is úgy érzem, hogy van még mit tanulnom, de nem tartok már senkitől és manapság már bízok magamban, ez a nagy különbség a korábbiakhoz képest.”


Osborne következő nagy célja a ranglistán a legjobb négy közé kerülés, és a részvétel a 2011-es Premier League sorozatban.

Céljai megvalósításában minden bizonnyal javára válik Andy Hamiltonhoz fűződő jó barátsága is, aki nemrégen költözött Derby-be Osborne lakhelyére, így szinte minden nap együtt edzenek, közösen készülnek a 2010-es év további kihívásaira.

(Eredeti szöveg: Stuart Pyke)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése