2010. március 7., vasárnap

PDC Players Championship, Gladbeck – 2. nap

Vasárnap, az előző napihoz mérten megfogyatkozott lészámmal, „már csak” 153 indulóval vágtak neki a második napi küzdelmeknek a gladbecki van der Valk hotelben a PDC-s játékosok.




Ahogy ahhoz lassan hozzá kell szoknia, John Part, a két évvel ezelőtti világbajnok, hosszú vesszőfutása (és a sorsolás szeszélye) következtében ismét a kvalifikációból indult, de így legalább újra a center pályán mérkőzhetett, hiszen ezen mérkőzések közül nyilvánvalóan az övét írták ki az emelvényre. Ott pedig olyannyira otthonosan érzi magát, hogy legveszteség nélkül jutott tovább. Szintén kvalifikációs mérkőzést vívott egymással a tavalyi salzburgi tornán második helyezést elérő spanyol Carlos Rodriguez és az említett osztrák versenyen a nyitófordulóban éppen Bezzeg Nándort legyőző, jó nevű Chris Thompson. Ezúttal utóbbi simán jutott fel a táblára.
 

A nyitóforduló egyik kiemelkedő mérkőzésének várták a tegnap egyaránt Adrian Lewis által legyőzött Vladimir Andersen és Anastasia Dobromyslova mérkőzését. Ennek megfelelően mehettek ők is a színpadra, ahol a várakozásokat igazolva egy izgalmas mérkőzést vívtak, egyetlen leg döntött a végén a dán úriember javára. A „vegyes párost” Klaasen és Suljovic követték a center pályán, az ő mérkőzésük azonban – a holland győzelmével - gyorsabban véget ért.
Könnyű győzelemmel indította a napot a szombati győztes van der Voort is, simán kikapott viszont az előző este még elődöntőző Jamie Caven. Sajnos Wayne Mardle is folytatta vesszőfutását, így a nagy közönségkedvenc ma sem szórakoztathatta igazán a publikumot. Szintén búcsúzott az előző napon is inkább az írótábla mellett maradandót alkotó Marko Puls, mentségére legyen mondva, hogy Ronnie Baxter kárhoztatta őt a "matek írásbelire". Meglepetésre Wayne Jones, a előző napi döntős is gyorsan elbúcsúzott, ezúttal nem bírta a nyitóforduló izgalmait és elveszítette a döntő játékot. John Part azonban úgy tűnik, ráérzett a játékra, újabb mérkőzésén nullázta le ellenfelét.

A második fordulóban a kanadai világbajnok egy igazán színes egyéniséggel, Peter Wrighttal mérkőzött és őt is simán legyőzve újabb körön jutott túl. A forduló mérkőzésein elsősorban a nagyobb nevű játékosok győztek, ezzel megalapozva a következő forduló igazi rangadóit.

A harmadik fordulóban – a tegnapihoz hasonlóan – ismét szembekerült Mervyn King és Kevin Painter. Ezúttal a „the Artist” művésznévvel felruházott Painter hiába dobott el valóban művészien hét tökéletes nyilat (mielőtt a tripla 15-öst elhibázta) és szállt ki végül 11-nyíllal, ez csak pünkösdi királyságra volt elegendő az igazi Király ellenében, aki 103-as átlagot szórva vágott vissza a szombati vereségért.
Eközben búcsúzott a tegnapi győztes is, van der Voortot honfitársa, Co Stompe „mentesítette” a mai további küzdelmektől. Adrian Lewis is sikerrel – és a hét legben nyolc 180-as dobással - vágott vissza Mark Dudbridge-nek az előző napi vereségért, míg John Part számára ismét ez a forduló jelentette a végállomást, ráadásul ismét döntő játékban maradt alul, ezúttal Steve Beaton ellenében.

A negyedik forduló aztán King királyságának is a végét jelentette, Gary Anderson ráadásul igencsak megalázóan vitte véghez a „trónfosztást”. Mindeközben James Wade ezúttal legyőzte Co Stompét, ezzel az említett két győztes készülhetett az egymás elleni derbire.

A negyeddöntőkben Gary Anderson nem volt skót egy újabb Premier League játékost is kiosztani legveszteség nélkül, ezúttal Wade volt az áldozata. Ha így folytatja az idényben, nemsokára ő maga is bekerülhet az elit csatározásba. Másodikként Adrian Lewis jutott a négy közé, őket Mark Walsh és Brendan Dolan követték.

Az első elődöntőt Adrian Lewis és Brendan Dolan vívták. Utóbbi kezdett és nyerte is az első leget 17 nyíllal. Lewis egy 13-nyilassal egyenlített, majd 18 dobással a vezetést is átvette. Dolan szintén egy 18-assal egyenlített, 121-es kiszállóról, majd ismét Lewisnál volt az előny egy 15-nyilassal. Dolan rátett egy lapáttal és ezúttal 124-es kiszállóval egyenlített, amihez csupán 12 dartra volt szüksége, sőt egy 15-nyilas leget követően már nála volt az előny. Mint kiderül utoljára, ugyanis onnantól Lewis sorban 18-, 12- és 21-nyilas játékkal elsőként jutott a döntőbe, az utolsó előtti partit 121-es kiszállóval abszolválva.
A második elődöntőt Anderson kezdte, de az első leget Walsh nyerte egy 111-es kiszállóval, 15 dobással. A következőben ugyanehhez 13 dartra volt csak szüksége, mielőtt Anderson ugyanennyivel szépített, majd egy 17-nyilassal ki is egyenlített. Újra Walsh következett egy 14-nyilassal, majd 21 darttal újabb egyenlítés a skót részéről. Ebben az időszakban nemigen jöttek a magas pontszámok. 16 dobásra volt szüksége Walsh-nak az újabb előnyhöz, majd ugyanezt megismételve máris egy játékra került a döntőtől. Ezt pedig gyorsan meg is oldotta, egy 14-nyilassal, 50-ről egy érdekes D10-D15-ös kiszállóval ő lett Lewis ellenfele a döntőben.

A döntőben Mark Walsh kezdhette a játékot, aki a múlt vasárnap Derbyben aratott tornagyőzelmet Phil Taylor legyőzésével. Ezúttal Lewis fantasztikus kezdéssel (140-180-145-36), 11 dobással nyerte a nyitó játékot. Előnyét egy 18-nyilassal meg is duplázta, mielőtt Walsh egy 15-nyilas 126-os kiszállót produkálva szépített. Majd a lendületét megtartva előbb kiegyenlített (17 dart), majd a vezetést is átvette (16 dart). Lewis 15 dobással egyenlített, majd a negyedik 180-asát is megdobta a döntő során. Azonban hiába a nagy dobás pontos kiszálló nélkül, 18 nyílból újra Walsh-nál volt az előny. Ezt előbb Lewis 14 dobással kiegyenlítette, majd ugyanennyivel a vezetést is átvette, végül pedig egy 20-nyilassal megütötte a Jackpotot is!


A nap fotói itt tekinthetők meg.

Players Championship, Gladbeck – 2010. március 7.




Kvalifikáció:
Chris Thompson – Carlos Rodriguez 6-1
John Part – Barry Zander 6-0

1. forduló:

Barry Bates - Jamie Caven 6-1
Vladimir Andersen -
Anastasia Dobromyslova 6-5
John Part - Markus Hoffmann 6-0
Vincent van der Voort - Tony Greebe 6-1
Berndt Roith - Wayne Jones 6-5
Jelle Klaasen
- Mensur Suljovic 6-2
Ronnie Baxter - Marco Puls 6-2
John Quantrock - Wayne Mardle 6-1
Rocco Maes - Andy Hamilton 6-2
2. forduló:
John Part - Peter Wright 6-2
Vincent van der Voort - Darren Webster 6-3

3. forduló:Steve Beaton - John Part 6-5
James Wade - Peter Manley 6-3
Co Stompe
- Vincent van der Voort 6-2
Gary Anderson - Tony Eccles 6-3
Mervyn King - Kevin Painter 6-3

Mark Webster - Colin Osborne 6-5
Kirk Shepherd - Jelle Klaasen 6-5
Brendan Dolan - Ronnie Baxter 6-5
Adrian Lewis - Mark Dudbridge 6-2

Andree Welge - Colin Lloyd 6-4
4. forduló (nyolcaddöntők):Mark Walsh - Andy Smith 6-0
Steve Brown - Steve Beaton 6-4
James Wade - Co Stompe 6-4
Gary Anderson - Mervyn King 6-0
Mark Webster - Alan Tabern 6-5Brendan Dolan - Kirk Shepherd 6-1Adrian Lewis - Steve Hine 6-4
Robert Thornton - Andree Welge 6-1

Negyeddöntők:Mark Walsh - Steve Brown 6-4
Gary Anderson - James Wade 6-0
Brendan Dolan - Mark Webster 6-3Adrian Lewis - Robert Thornton 6-5

Elődöntők:
Mark Walsh (92,96) - Gary Anderson (91,47) 6-3
Adrian Lewis (92,40) - Brendan Dolan (91,24) 6-4

Döntő:
Adrian Lewis (94,14) - Mark Walsh (85,56) 6-4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése