2010. március 6., szombat

PDC Players Championship, Gladbeck – 1. nap

A German Darts Classic Weekend első, szombati napján 177 induló osztozott a 16+1 (center pálya) játékálláson a kora délutáni kezdéskor.


Az ismertebbek közül először Wayne Mardle-t szólították a dobóvonalhoz már a kvalifikációs körben, és számára ez egyben a végállomást is jelentette egy 4-6-os vereségét követően Marko Balzer ellenében. Mardle-nél sikeresebben kezdett John Part, aki ugyanilyen arányban nyerte a kvalifikációs mérkőzését, mint ahogyan Mensur Suljovic is túljutott a nyitó fordulón.

Az első fordulóban aztán nagyon megizzasztották Adrian Lewist, aki a center pályán kezdett a dán Vladimir Andersen ellenében és mindketten 95 fölötti átlagnál jártak, amikor 4-5-öt követően Lewis először egy 128-as kiszállóval egyenlített, majd egy 15-nyilassal a győzelmet is megszerezte. Mellette a második helyen kiemelt Colin Osborne, valamint Paul Nicholson is döntő legre kényszerült.


A második fordulóban Adrian Lewis Anastasia Dobromyslova ellen mérkőzött, és ezt a férfi-nő párharcot az író sajátosan jelölte a táblán (lsd. a mellékelt fotón). Győzelmét követően Lewis pedig ekkor még elégedetten nyilatkozott a versenyről a helyi televízió stábjának a kiváló körülményekről és a növekvő nézőszámról.


A harmadik forduló aztán igazi csillaghullást hozott, a Premier League résztvevői kivétel nélkül (!) sorra az írótábla mellett találták magukat. Egymás után búcsúzott a versenytől Adrian Lewis, James Wade, Ronnie Baxter és Mervyn King, de gyorsan csatlakozott hozzájuk Mark Webster és John Part is. Utóbbi legalább elmondhatja magáról, hogy az idén először nyert két fordulót (a kvalifikációval együtt három mérkőzést) és ezzel együtt végre zsebre tehetett 300 angol fontot.


A negyedik forduló egyik kiemelkedő mérkőzésén a holland Vincent van der Voortnak majdnem összejött minden dartsos álma, ugyanis az első helyen kiemelt Mark Walsh elleni mérkőzése során egy 180-at és egy 177-et követően sikerült a hetedik és a nyolcadik tökéletes dobás is, ám a dupla 12-es kiszállót elrontotta. A mérkőzést azonban így is megnyerte és bejutott legjobb nyolc közé, majd Mark Dudbridge legyőzésével az elődöntőbe.


Az első elődöntőben is folytatta a holland szombati menetelését. Bár Kevin Painter már 3-1-re vezetett és volt egy lehetősége a döntő legben, hogy megállítsa hórihorgas ellenfelét (121-es kiszálló kísérleténél a bullt elhibázta a végén), de egy kényelmes 58-as kiszállóval van der Voort fejezte be a mérkőzést és jutott be elsőként a fináléba. (A két játékos kiváló formáját bizonyítja, hogy mindketten eljutottak hét tökéletes dobásig, melyből Painter végül egy 10-nyilasig vitte, de végül magasabb körátlaga ellenére is ő veszített.)
A második elődöntőben - a tavaly Bezzeg Nándort is búcsúztató - Jamie Caven 3-2-ig még vezetni tudott Wayne Jones ellen, utóbbi azonban onnantól az összes további leget megnyerve került a döntőbe.


A döntőben tehát a Bezzeg Nándor által szintén jól ismert – a világbajnokságon mérkőztek egymással – holland Vincent van der Voort és Wayne Jones mérkőzhettek. A bullra dobást utóbbi nyerte, így ő kezdhette a játékot, ami végül nem hozott kiemelkedőt, „csak” egy relatív sima holland győzelmet.
Ezzel Vincent van der Voort élete első PDC tornáját nyerte. Korábban három vesztes döntőt vívott eddigi hároméves PDC-pályafutása során.

A nap fotói itt tekithetők meg.


Az érdekesebb eredmények és a végjátékok eredményei (ezúttal némi átlagokkal, statisztikával is fűszerezve):

Players Championship, Gladbeck – 2010. március 6.




Kvalifikáció:
Marko Balzer – Wayne Mardle 6-4
Mensur Suljovic – Helmut Bergold 6-2
John Part – Steve Evans 6-4

1. forduló:

Carlos Rodriguez – Tony Eccles 6-5
Adrian Lewis – Vladimir Andersen 6-5
Chris Thompson – Mareno Michels 6-1
Anastasia Dobromyslova – Romano Ruggeri 6-1
Mensur Suljovic – Marko Puls 6-1
Colin Osborne – Olaf Tupuschis 6-5
Paul Nicholson – Antonio Alcinas 6-5
Jamie Caven – Hannes Schnier 6-1

2. forduló:

James Wade – Chris Thompson 6-2
Mark Dudbridge – Mensur Suljovic 6-3
Adrian Lewis – Anastasia Dobromyslova 6-1
Richie Burnett – Paul Nicholson 6-4
Gary Anderson – Par Riihonen 6-2
John Part - Jelle Klaasen 6-2

3. forduló:
Carlos Rodriguez – Ronnie Baxter 6-5
Mark Dudbridge – Adrian Lewis 6-1
Peter Hudson – James Wade 6-5
Kevin Painter – Mervyn King 6-5
Co Stompe – Robert Thornton 6-4
Darren Johnson – John Part 6-5
Colin Lloyd – Mark Webster 6-4
Matt Clark – Andy Hamilton 6-4

4. forduló (nyolcaddöntők):
Vincent van der Voort – Mark Walsh 6-4
Mark Dudbridge – Carlos Rodriguez 6-5
Co Stompe – Gary Anderson 6-2
Kevin Painter – Peter Hudson 6-5
Colin Osborne – Richie Burnett 6-5
Jamie Caven – Darren Johnson 6-2
Wayne Jones – Wes Newton 6-2
Colin Lloyd – Matt Clark 6-4

Negyeddöntők:
Vincent van der Voort - Mark Dudbridge 6–3
Kevin Painter – Co Stompe 6-2
Jamie Caven – Colin Osborne 6-4
Wayne Jones - Colin Lloyd 6-5

Elődöntők:

Vincent van der Voort (94,57) - Kevin Painter (96,09) 6-5
Wayne Jones (95,08) - Jamie Caven (88,88) 6–3

Döntő:

Vincent van der Voort (87,22) – Wayne Jones (87,17) 6-2
(A nyilak száma: V15-V19-J19-V17-J12-V14-V16-V17)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése