2013. május 1., szerda

PDC Austrian Darts Open 2013 - hamarosan újra Ausztriában

Idén május 31. - június 2. között rendezik meg a PDC Europen Tour negyedik állomásaként az Austrian Darts Opent. A helyszín immár hagyományosan a wiener neustadt-i Arena Nova csarnok. Ez a Magyarországhoz legközelebbi PDC torna, ahol akár három napon keresztül élőben is élvezhetők a Premier League-ben is megcsodált játékosok mérkőzései a hozzá tartozó fergeteges hangulatban.


Immár harmadik alkalommal kerül Wiener Neustadtban megrendezésre az Austrian Open, melyről itt a Dartsvilágon az előző két év során részletesen beszámoltam, így sok információ és fotó megtalálható a korábbi eseményekről. Hamarosan újra tálcán kínálja magát a lehetőség, hogy némi kiruccanással testközelből élhesse át az ember a PDC-s versenyek varázsát a főszereplők jelenlétében.

A szigetországi nevezés már lezárult, ez alapján a Premier League-ben hétrő-hétre a képernyőkön keresztül megcsodált játékosok mindegyike ott lesz a magyar határ mellett. (Az előzetes nevezések ellenére fordult már elő, hogy egy vagy két játékos az utolsó pillanatban visszalépett, garancia tehát nincs Phil Taylor részvételére, ám az előzetes szándékok alapján ott lesz a tizenhatszoros világbajnok is.)


A versenyen 64 fő indulhat, a ranglista alapján az első 32 kiemeltként vesz részt rajta (a kiemelési lista itt megtekinthető). Rendeznek egy angliai selejtezőt (most május 3-án Wiganben), ahonnan további 20 fő nyer indulási lehetőséget (ezen indul többek között Steve Beaton, Michael Smith, Ted Hankey és Dean Winstanley is). Végül pedig a versenyt megelőző napon, május 30-án kerül sor egy osztrák és egy európai kvalifikációra. Előbbin csak osztrákok indulhatnak és négyen jutnak majd be közülük a versenyre, utóbbin a többi európai országból (akár Magyarországról is) állhatnak rajthoz és nyolcan szereznek indulási lehetőséget.

A tornát három nap alatt bonyolítják le, pénteken délután és este kerül sor az első fordulóra, szombaton szintén két felvonásban a második fordulót játszák  le, míg vasárnap délután a legjobb nyolcig jutnak el, hogy este a végső győztest is megismerjük. A pénteki mérkőzések közel felét kivéve az egész versenyt egy színpadon rendezik meg, így a nézőket maximálisan kiszolgálja az esemény, összesen akár 50 mérkőzés tekinthető meg élőben a hétvége során. (TV és/vagy internetes közvetítés nincs.)


A május 30-i európai kvalifikációra ezen a linken lehet nevezni 125 Euro ellenében.

Jegyeket ezen a linken lehet vásárolni 9 és 85 Euro közötti áron széles választékban (előbbi egy péntek délutáni szakaszra, utóbbi a teljes versenyre érvényes árat jelöli).

A 2012-es versenyről készült fotók itt tekinthetők meg: 1. nap - 2. nap - 3. nap


3 megjegyzés:

  1. Sziasztok! Van valaki magyarországról, aki utazik Wiener Neustadt-ba az Austrian Open-re? Van egy jegyem a vasárnapi (Június 2) teljes napra (13:00-23:00). Én egyedül utazok, mivel az útitársam aki lett volna, sajnos lemondta. A jegy áráráról és részleteiről érdeklődj nálam privátban. Ha van olyan, aki Szombathelyen felvenne és haza is vinne (ha ez útba esne esetleg), akkor a jegyet ingyen ajánlom fel!!!!

    VálaszTörlés