2013. április 1., hétfő

Magyar Darts Kupa 2013, Zagyvarékas

Nem jellemző ugyan, hogy ennyi idő elteltével számoljak be eseményekről a Dartsvilágon, így most e tekintetben is kivételes lesz ez a bejegyzés, amely ugyanakkor önmagában is kivételes, mert ahogy azt korábban többször is jeleztem itt, az oldal szerkesztése az írások tekintetében nem aktív.


Most sem elsősorban az eredmények miatt születik meg ez a néhány sor, hiszen azokról az általam sokkal inkább preferált módon, valós időben számoltam be a Dartsvilág Facebook oldalán, helyette arról ejtenék maradandóan is pár szót, hogy egy új helyszín, Zagyvarékas is felkerült a hazai darts térképre.


Bezzeg Nándor és lelkes csapata, klubja a ProDarts-Hungary Kse szervezésében már jó ideje tudatosan készül színvonalas hazai versenyek rendezésére, s egy komolyabb bemutatkozásnak - pár ligaversenyt követően - most jött el az ideje. Hogy rögtön egy rangos eseménnyel történjen a debütálás egy hiánypótló tornát, a Magyar Darts Kupát indították útjára, s hogy ebből egyetlen dartsot kedvelő se legyen kizárva, nyílt versenyként került meghirdetésre.

A versenyre ugyan kétségkívül rányomta a bélyegét az idei rendkívüli időjárás miatt és egyéb okokból kialakult dartsos berkeken belüli zűrzavar, csakúgy mint a húsvéti hétvége, ám akiket a játék szeretete vonzott elsősorban a helyszínre, ők minden bizonnyal maradandó élménnyel gazdagodtak, és jó eséllyel térnek majd vissza Zagyvarékasra a következő versenyre is.


Nándi igyekezett eddig felhalmozott PDC-s versenyrendezési tapasztalatait kamatoztatni, s ez láthatóan Zagyvarékason is működőképes. Profi - a PDC-ről mintát véve - dobóállásokat épített szépen sorjában, melyből immár nyolcat tudott csatasorba állítani, melyekhez ráadásként még egy mutatós színpadi játéktér is kialakításra került. Ez utóbbihoz világítás, kivetítő, eredménykijelzés és a helyosztókra már szpíker is tartozott, így a közönség is maximálisan ki lett szolgálva, élvezettel nézhette a mérkőzéseket. A színpadon folyamatosan volt játék, így azok, akik csak nézőként voltak jelen, akár egy helyben ülve is követhették az eseményeket.

A rendezéshez volt büfé, finom ebéd, hang- és világítástechnikát kezelő személyzet, valamint a versenyzők értékeire és a verseny lebonyolítására is felügyelő, névtáblával felismerhetővé tett rendezői gárda. Ők olyannyira fegyelmezetten tették a dolgukat, hogy a napközben a verseny iránt érdeklődő alpolgármestert sem engedték be, ugyanis éppen alulöltözötten jelent meg a helyszínen. Persze mindezt már maga az érintett mesélte el pont a rendezést dicsérve a versenyt követő vacsorán, ahol a győztesek és néhány szervező mellett a polgármester úr is részt vett, aki ezt megelőzően a megnyitón és a díjátadásban is aktív szerepet vállalt.


Természetesen mit sem érne egy dartsverseny játékosok nélkül,  szerencsére azért jó néhányan döntöttek úgy, hogy már az első nagyszabású zagyvarékasi tornát is megtisztelik jelenlétükkel, köztük is talán a pestújhelyiek jártak az élen. A verseny vigaszágas rendszerben zajlott, így aki a főtáblán kikapott, az is folytathatta még a játékot és akár még a harmadik helyre is odaérhetett. Míg a hölgyeknél a nyílt sorsolás következtében a színpadra sajnos két egyoldalú mérkőzés maradt, a férfiak döntőjébe a helyszínen levő két legjobb formát mutató játékos került. A győzelmet mindkét nem tekintetében a Nemzeti Bajnokságban is élen állók, Fekete Nóra és Bezzeg Nándor szerezték meg és lettek ezzel az idei Magyar Kupa Győztesei.

Női verseny
Elődöntők:
Kövesdi Andrea - Mendelényi Linda 5-2
Fekete Nóra - Szarka Zsuzsanna 5-2

A 3. helyért:
Szarka Zsuzsanna (61.60) - Balog Zoltánné (43.37) 5-0

Döntő:
Fekete Nóra (54.06) - Kövesdi Andrea (41.43) 5-0



Férfi verseny
Negyeddöntők:
Nagy Gábor - Szabados Attila 5-2
Bezzeg Nándor - Balog Zoltán 5-1
Rucska József - Vágó András 5-1
Takács Gábor (65.77)- Nagy Tibor (60.12) 5-3

Elődöntők:
Bezzeg Nándor - Nagy Gábor 5-1
Takács Gábor (82.17) - Rucska József (74.26) 5-1

A 3. helyért:
Rucska József (72.71) - Nagy Gábor (63.58) 5-1

Döntő:
Bezzeg Nándor (78.70) - Takács Gábor (76.25) 7-3


Értelemszerűen a gondos előkészületek és lebonyolítás mellett is maradtak még fejlődési lehetőségek a versenyben, melyeket Nándit ismerve igyekszik majd fokozatosan beépíteni a folytatásban - mert folytatás az lesz, s aki szeretne részese lenni egy nem mindennapi rendezésű hazai dartsversenynek, az legközelebb látogasson el a zagyvarékasi eseményre.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése