2010. február 28., vasárnap

Se sör, se hamburger... – vallja Phil Taylor


Taylor Úr, most nemsokára reggel tíz óra lesz. Régóta ébren van?
PT: Már nyolckor felkeltem. De miért kérdi?

Azt mondják, a dartsosok kövér, öreg emberek, akik rengeteg alkoholt isznak és a napot csak délben kezdik.
PT: Ezt én nem engedhetem meg magamnak. Aki a világ élmezőnyében akar lenni, annak az életvitelét is ehhez kell igazítania. Korábban én is valóban kövér voltam. De inni soha nem ittam sokat, mivel a sört nem szeretem és ráadásul a gyomrom is ég tőle. Évekkel ezelőtt változtattam az étkezési szokásaimon is. Azóta zsírszegényen táplálkozom és teljesen lemondtam a hamburgerről és a kekszekről.

Ön a világ legjobb dartsjátékosa, tizenötszörös világbajnok.
PT: Idővel már a teljes napomat a sportnak szenteltem, minden nap négy órát edzek, mellette pedig úszom és konditerembe is járok. Az egy-egy verseny során engem érő nagy terhelésre a testemet is folyamatosan fel kell készítenem, karban kell tartanom.

1990 óta profi játékosként szerepel. Meg is tud élni a tehetségéből?
PT: Igen, méghozzá elég jól. Nincs is már civil foglalkozásom. Volt olyan év, melyben 500 000 angol fontot kerestem a dartsozással, és van amikor még ennél is többet. Jelenleg pedig már túlszárnyaltam az évi 1 millió fontos keresetet is. És ez egyszerűen fantasztikus, hiszen mindeközben csak azt kell tennem, ami szórakoztató is egyben.


Az évek során pedig érdekes emberekkel is megismerkedett.
PT: Tegnap John Terry, a Chelsea játékosa küldött nekem egy sms-t és sok sikert kívánt a hétvégi versenyre. A Chelsea legtöbb focistája dartsozik, talán csak a német Michael Ballack a kivétel. De Terry a legjobb mindannyiuk közül, ezért is emlegeti magát John „the Power” Terryként.

Szereti a focit?
PT: Igen! Ismerem Steven Gerrardot, illetve Wayne Rooneyt is. Paul Gascoigne pedig a barátom, ugyanúgy, mint Robbie Williams. Mondtam is neki egyszer, hogy pontosan ugyanolyan egy verseny hangulata ahol én játszom, mint egy koncerté, ahol ő lép fel.

Mitől ilyen kedvelt a darts Angliában?
PT: A szabályok egyszerűek, olcsó sportág és rengeteg angol pubban lehet űzni. Bárki játszhatja, akármilyen kövér vagy akármilyen korú legyen is az illető. És ez így remek! Néha még a focimeccsekénél is nagyobb a nézettségünk.

(A kérdéseket Michael Wittershagen tette fel.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése