2010. február 25., csütörtök

A PDC elutasított ajánlata a BDO felvásárlására

2009. október 20-án a PDC (Professional Darts Corporation) elnöke, Mr. Barry Hearn (a képen) levelet intézett a BDO (British Darts Organizaton) hasonló tisztségét viselő Mr. Dave Altermanhoz. A levélben a PDC ajánlatot tett a BDO felvásárlására, melyre egymillió fontot szánt és további egymillió font értékű befektetést ígért mellé az amatőr dartsba. Két dolgot kért előzetesen a PDC, egyrészt egy találkozót a tagországokkal, melyet azok többsége elutasított, másrészt a BDO könyveibe való betekintést, hogy annak valós üzleti értékéről meggyőződhessenek, de ez is elutasításra került.



A legmegdöbbentőbb az ajánlattevők számára nem is maga a visszautasítás, hanem annak mikéntje volt, ugyanis a BDO-s elöljáró meg sem várta válaszával a január utolsó napján esedékes közgyűlést, már azt tíz nappal megelőzően levélben visszautasította az ajánlatot.

Mindezek ellenére is azzal kommentálta a PDC a kikosarazást, hogy az ő ajtajuk továbbra is nyitva áll a témában, valamint hogy a „megtakarított” kétmillió fontot így majd a saját versenyeik továbbfejlesztésére fordítják. Ezt alátámasztandó, pár nappal a hírt követően a PDC be is jelentette a női világbajnokság, az U21-es világbajnokság és a World Cup, azaz a csapat világkupa 2010. évi kiírását.

Barry Hearn

Tekintettel arra, hogy a darts az olimpiai műsorba való bekerülésért is harcba szállt, vélhetően nem ez volt az utolsó szó a témában, ugyanis a különálló és széthúzó világszervezetek a jelenlegi állás szerint kevéssé segítik elő, hogy Phil Taylor pályafutására olimpiai bajnokként tehesse fel a koronát. Egyelőre csak bemutató sportágként került szóba a darts, az is elsősorban annak köszönhetően, hogy éppen „hazai pályán” Londonban rendezik a soron következő ötkarikás játékokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése