2012. március 29., csütörtök

Steel NB - ma éjfélkor eldőlhet a férfi egyéni bajnoki cím

Lehet, meglepően hangzik az időpont, de ma éjfélkor eldőlhet a Steel Nemzeti Bajnokság 2011-2012-es idényének férfi egyéni bajnoki címe. Míg Ihász Veronika a VI. forduló megnyerésével biztosította be női egyéni bajnoki címét, Bezzeg Nándor ma éjfélkor válhat a férfi egyéni bajnoki cím birtokosává - sorrendben hetedszer.



A képlet relatív egyszerű. Éjfélig lehet ugyanis nevezni a VII. fordulóra, amely március 31-én, szombaton a Csepel Plazában kerül lebonyolításra. A férfi élmezőny állása jelenleg a következő:

1. Bezzeg Nándor (Vasas SC) 226 pont
2. Darányi Zoltán (Sport DC) 150 pont
3. Melisek Zsolt (Pestújhelyi SC) 148 pont

A bajnoki címre azonban már csupán két játékos esélyes matematikailag, méghozzá az élen álló Bezzeg Nándor és a pillanatnyilag harmadik Melisek Zsolt. Ennek oka, hogy a nyolcadik fordulót követően "pontlevonás" van, vagyis mindenki elveszíti a leggyengébb eredményét. Miután Melisek Zsolt már kihagyott egy fordulót, tőle az ott "szerzett" 0 pont kerül levonásra, míg a második helyen álló Darányi Zoltántól - ha meg is nyerné a hátralévő két fordulót - 8 pont (a leggyengébb szereplése eredménye) mindenképpen levonásra kerül.

Így Darányi Zoltán legjobb esetben is 230-8=222 ponttal zárhatja a sorozatot, míg Melisek Zsolt még max. 228 ponttal zárhat. Vagyis Bezzeg Nándornak jelenleg még 2 pontra van szüksége, hogy matematikailag is bajnok legyen. (Holtverseny esetén Bezzeg végezne előrébb több jobb - jelen esetben konkrétan első - helyezésének köszönhetően.) Nem mellékesen e két bajnoki címre törő játékos éppen egy hete vívott parádés mérkőzést egymással, melynek során mindketten 90 fölötti átlagot teljesítettek (erről az MDSZ oldalán kicsit bővebben is olvashattunk). 

Így már csak azt kell megnéznünk, hogyan szerezhet csütörtök éjfélre, a nevezési határidőre Bezzeg Nándor minimum 2 pontot. Ehhez két dolog szükséges: az egyik, hogy Bezzeg Nándor benevezzen a VII. fordulóra, a másik pedig, hogy a férfi egyénire ne érkezzen 255 nevezésnél több. Ez esetben ugyanis a bajnoki címvédő már a legjobb 128-ból indulna, tehát a 65. helynél nem végezhetne hátrébb - még akkor sem, ha meg sem jelenik a versenyen -, amiért pontosan 2 pontot könyvelhetne el.

Ennyit a matematikáról és a bajnoki cím esélyeiről, amelyért Bezzeg Nándor - mint ahogy eddig is - biztosan sokkal többet is fog tenni a táblák előtt. Ahhoz ugyanis jelenleg nem férhet kétség, hogy idehaza megérdemelten zsebeli be sorrendben immár hetedik Steel Nemzeti egyéni bajnoki címét.     


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése