2011. szeptember 1., csütörtök

38. Winmau World Masters - 1. játéknap (csütörtök)

Nagyjából a tanévnyitókkal párhuzamosan az angliai Hull-ban megkezdődött a 38. Winmau World Masters. Az első játéknap végére a férfiak közül 16-an (plusz az első 8 kiemelt), a hölgyektől 4-en, az ifjúságiaknál pedig mind a fiúknál, mind pedig a lányoknál ketten maradtak még játékban. Kovács Patrik a tavalyi évhez hasonlóan ismét a 9. helyen végzett. További három éve van még az ifjúságiak között.



Patrik első mérkőzése eredetileg fél egyre volt kiírva, ám a regisztrációt követően a kirakott táblát böngészve szembesültünk azzal, hogy Patrik neve fölött nincs ott Liam Duguid-é, a skót játékosé - minden más változatlan a két napja közzétett sorsoláshoz képest. Ezzel együtt a hivatalos papírján az szerepelt, hogy 12:30.

Ezt igyekeztünk gyorsan tisztázni a hivatalos Control Desk-nél, ahol azonban konzervatívan ragaszkodtak a felírt 12:30-hoz. Azaz, majd akkor megmondják, hogy van-e ellenfél, vagy nincs. Maradt tehát a nem hivatalos út, megkerestem a skótokat és tőlük érdeklődtem honfitársuk felől. Szerintük nincs itt a srác.

Ebből fakadóan egy mentális mérkőzéssel kezdett Patrik, úgy tűnt, hogy vlsz. nem lesz ellenfele a kiírt 12:30-as időpontban, melyet akkor fognak megerősíteni számára. (Frissítés: megtörtént, Patriknak nincs mérkőzése a 2. fordulóban sem.) A következő mérkőzése pedig 15 órára volt kiírva, ahol az angol Paul Mitchell vagy az osztrák Michael Tegl várt rá.

Időközben az észak angliai kvalifikáción indulási jogot szerzett helyi Mitchell 4-2 nyert, így ő lett Patrik első ellenfele. Lassan lendült bele a játékba, de a végén egy szép 6/1-gyel fejezte be azt. (Legenként a győztes körök száma: -11, 9, -9, 9, 6, 6.)

Az első mérkőzésen nagyon bejött, amit amiről előzetesen beszéltünk, látva az angol srác lassú bemelegedését az első mérkőzésén. Patrik folyamatosan melegen tartotta magát majd egy órával a mérkőzés előtt, míg az ellenfelét a jégpálya közepén láttam fagyoskodni. Be is jött a gyors kezdés, pillanatok alatt 3-0 lett, az ellenfél kiszállóra sem dobott. Ezt követően kezdett csak bemelegedni, de ha Patrik először 16-ról, majd 32-ről kiszáll egy kör alatt, akkor kevesebb leget nyert volna Mitchell. Így 4-2 lett a vége. Ezzel Patrik már ott tartott, ahol tavaly befejezte a versenyt.

Következett egy pörgős kis angol srác, hangos szurkolótáborral. Úgy véltük, ha ezúttal halkabbak lesznek, az Patriknak lesz köszönhető.

Sajnos nem lettek halkabbak, ugyanis Joe Davis 4-1-re legyőzte Patrikot. Nem kellett ennek feltétlenül így történnie, bár ügyes volt az angol srác, a kiszállókat mindenképpen pontosabban dobta. Az első legben egy, a másodikban már négy lehetősége is Patriknak a befejezésre, ám 0-2-vel indult a mérkőzés. Ezt követően Patrik nagyon belehúzott, és egy gyönyörű öt körössel, 140-ről kiszállva szépített. Ekkor úgy tűnt, fordulópontjához érkezett a mérkőzés, hiszen Patrik 130-as kiszállóra dobott rá a hatodik körben, ám sajnos 5 pontja maradt, s ezt a következő két körből sem tudta megoldani, az eredmény pedig 1-3 lett. Az ötödik leget újra Patrik kezdhette és hat kört követően 40-en maradt, ám ellenfele 103-ról nemcsak a leget, de sajnos az egész mérkőzést befejezte. A végeredmény tehát 1-4 lett (-7/2, -8/2, 5/3, -9/3, -6/3).

Egy biztos, hogy Patrik ebből a versenyből is csak tanulhatott, és még további három évig szerepelhet az ifjúságiak között. További töretlen fejlődéssel fog ő még jobb eredményt is elérni a Winmau World Masters-en.





38. Winmau World Masters - ifjúsági fiúk 

2. forduló (32-be jutásért):
Kovács Patrik végül ellenfél nélkül maradt

3. forduló (16-ba jutásért):
Kovács Patrik - Paul Mitchell (angol) 4-2

4. forduló (8-ba jutásért):
Kovács Patrik - Joe Davis (angol) 1-4

Az ifjúsági fiúk döntőjét a holland Jimmy Henricks és angol Jake Jones vívhatja majd pénteken, mindketten teljesen megérdemelten jutottak a döntőbe, ma biztosan ők voltak a legjobbak a mezőnyben.

A női elődöntők szombati párosítása:
Merryl Dennis - Lisa Ashton
Trina Gulliver - Julie Gore

A nőknél Anastasia Dobromyslova mérkőzést sem nyert, de kiesett Deta Hedmann is.

A férfiaknál igazi csillaghullás volt, ezt szinte csak Martin Phillips úszta meg, ám az ő ellenfelének is mérkőzésnyila volt... Akik már nem folytathatják: Ted Hankey, Stuart Kellett, Tony O'Shea, Garry Thompson, Darryl Fitton, Jan Dekker, Joey ten Berge, Dave Prins, Willy van de Wiel.

Minden versenyszám mai eredménye itt érhető el.


Napközbeni hírek voltak:

Jó hír, hogy sikerült a Hull Arena wifi hálózatához jelszót kapnom, így a helyszínről folytathatom a tudósítást. Ebben sajnos a notebook-om határozottan próbál ugyan meggátolni - háromszor (ezt is frissítem...) halt eddig kék halált, és egyszer fagyott le -, de megküzdök vele. 

A versenyhelyszín, azaz a Hull Aréna (a képen balra) rendeltetésszerűen a helyi jégcsarnok. A játéktér maga a hokipálya, némi könnyítéssel persze, OSB lapokat fektettek ugyanis a jégre. A klíma viszont így is működik, Patrik majd megfagy mellettem. 

Berendeztem a sajtóközpontot a lelátó sarkában, de Patrik meccseit majd stílszerűen és a szó szoros értelmében véve egyaránt a palánk mellől követem majd figyelemmel.

Egy változás az eddigiekhez képest, megszűnt a papír írólap, helyette már törölhető mágneses táblákra írják a mérkőzéseket. Nem jelent tehát gondot a nyolc körösnél hosszabb legek felírása sem tehát.

Néhány helyszíni fotó a nap során:

A hivatalos programfüzet borítója

Patrik itt játszik a nap folyamán - bal oldalt a 28-as tábla

A színpad berendezése még javában zajlik

A nap végére elkészült a péntek délutáni helyszín


2 megjegyzés:

  1. Gratulálok Patrik! Lesz ez még jobb is, az tuti!

    Üdv, V. Lajos

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok én is! Sokat tudsz még fejlődni és jövőre még jobb leszel !!!

    Üdv Penge

    VálaszTörlés