2011. szeptember 2., péntek

38. Winmau World Masters - 2. játéknap (péntek)

Pénteken délelőtt a világbajnoki selejtezőket játszották a Hull Arénában, a férfiaknál külön-külön az Egyesült-Királyságbeliek és az azon kívüliek, a hölgyeknél pedig mindenki együtt. Ez volt az utolsó esélye a PDC-től visszaigazolt Anastasia Dobromyslovának, hogy ott lehessen a következő női világbajnokságon, mellyel végül élt is a korábbi világbajnok. Délután a színpadon került sor az ifjúsági döntőkre és nyolc férfi mérkőzésre.

A Lakeside-i világbajnokságra kvalifikálták magukat:
Nők: Lisa Ashton és Anastasia Dobromyslova
Férfiak: Joey ten Berge, Christian Kist, Dave Prins, Andy Boulton, Alan Norris, Garry Stone

A Lakeside-i világbajnoki kvalifikációk részletes eredményei itt tekinthetők meg.



A Winmau World Masters pénteki eredményei:
Ifjúsági lány döntő:
Emily Davidson - Alannah Waters 4-0

Ifjúsági fiú döntő:
Jimmy Hendriks - Jake Jones 4-2

17:00 Férfiak a 16 közé jutásért:
Colin Fowler (angol) 2-3 Martin Phillips (walesi) a győztes ellenfele: Ross Montgomery
Glen Durrant (angol) 3-2 Craig Baxter (skót) a győztes ellenfele: John Walton
Ewan Hyslop (skót) 3-0 Robert Wagner (norvég) a győztes ellenfele: Scott Waites
Radek Szakanski (ír) 1-3 Christian Kist (holland) a győztes ellenfele: Tony West
Kevin Thomas (walesi) 0-3 Steve Douglas (angol) a győztes ellenfele: Martin Adams
Richard Howson (angol) 2-3 Andrew Gilding (angol) a győztes ellenfele: Gary Robson
Rick Hofstra (holland) 3-2 Jim Widmayer (amerikai) a győztes ellenfele: Dean Winstanley
Stephen Bunting (angol) 3-0 Peter Johns (walesi) a győztes ellenfele: Robbie Green



A világbajnoki selejtezőket 48 táblánál igyekeztek mielőbb lebonyolítani, hogy ne legyen ütközés a délután kezdődő Winmau World Masters színpadi mérkőzéseivel. A letörölhető írótáblák már nem élték meg a másnapot, reggelre előkerültek a korábbi papírok, s újra kifüggesztették őket.

A nőknél végül mondhatni érvényesült a papírforma, két neves játékos került be a világbajnokság mezőnyébe. Lisa Ashton már csütörtökön sem talált legyőzőre a Mastersen, ahol elődöntőt vívhat majd, de Dobromyslova is hamar feledtette előző napi betliét, és sikeresen vette a selejtező minden akadályát. Különösen szép volt egyik mérkőzésén a döntő legben elért 146-os bejezése. Roppant boldog, hogy visszatérése évében ott lehet majd a világbajnokságon.

A férfiak szigetországon kívüli selejtezője teljes holland sikerrel zárult. A kijutásért vívott mérkőzéseken Joey ten Berge a svéd meglepetésembert, Johan Engström-öt, míg Christian Kist Vladimir Andersen-t múlta felül, egyaránt remek hangulatú, utóbbi esetben végletekig izgalmas körülmények között.

A budapesti tornagyőztes Dave Prins is tagja lehet a januári Lakeside-i mezőnynek.

A Winmau World Masters egyelőre nem túl népes közönség előtt kezdődött meg. Hogy ez mennyire szólt a többnyire meglepetés mezőnynek, majd szombaton derül ki, amikor már az első nyolc kiemelt is bekapcsolódik a játékba.

Christian Kist itt is folytatta kitűnő szereplését, immár második napja maradt veretlen mindkét versenyt egybevetve is! A legizgalmasabb mérkőzést a holland Hofstra és az amerikai Widmayer vívták. A nyilait elementáris erővel, tövig a táblába vágó tengerentúli versenyző hiába vezetett már 2-0-ra, s dobhatott a mérkőzésért, a közönség által támogatott európai játékos végül minden helyzetből képes volt fordítani és győzött. Igazi kuriózum volt a befejezése, 49-ről D17, 3, D6, olyannyira, hogy hurrikán elől az utolsó géppel ide menekülő amerikai el se akarta hinni, hogy így lett vége egy általa már szinte többször megnyert találkozónak. 

Folytatás szombaton helyi idő szerint 18:45-től már többek között Martin Adams, Dean Winstanley, Scott Waites és Robbie Green színpadra lépésével - az ESPN műsorán is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése