2011. augusztus 3., szerda

A döntés éjszakája

Fenti címmel harangozzák be miközben új időpontra módosították a PDC és a BDO aktuális világbajnokainak, vagyis Adrian Lewis-nak és Martin Adams-nek a közelgő összecsapását. Az eredetileg szeptember 2-re tervezett esemény a BDO Winmau versenyének időpontváltozása - melyen Martin Adams címvédőként érdekelt -  miatt szeptember 14-én kerül megrendezésre. Mindeközben a PDC aktuális világbajnoka "átigazolt" és új három éves szerződést kötött.


Mint köztudott, napjainkban a TV az egyik legnagyobb úr, s mivel a BDO Winmau World Masters versenye a BBC-től átkerül az ESPN műsorára, a torna időpontját is jelentősen módosították, amely az idén végül szeptember első napjaiban kerül megrendezésre. Ezzel keresztbe tettek a már jóval korábban szeptember 2-re tervezett nagyszabású bemutatónak is, melynek keretében a darts két világszövetségének, azaz a PDC-nek és a BDO-nak az aktuális világbajnokai mérkőznek meg. A megoldás azonban nem váratott magára sokáig, szeptember 14-re került át a derby, melynek ismert információi az alábbi plakáton láthatók.


Adrian Lewis-hoz kapcsolódó hír továbbá, hogy igaznak bizonyultak a még márciusban szárnyra kelt információk, a PDC világbajnoki címvédője a Target-tel írt alá exkluzív, három évre szóló megállapodást. S a hírek szerint augusztus 1-től már kapható is a nevével fémjelzett új nyílkészlet.



 
Ha már itt tartunk, feltétlenül ide kívánkozik, hogy - ha még nem is Adrian Lewis helyére a World Champion-ok közé - a Global kategóriában a Unicorn 2012-es katalógusába bekerült, és hamarosan kapható lesz a PDC ranglistáján jelenleg egyetlen magyarként (a 128. pozícióban) megtalálható Bezzeg Nándor nevével fémjelzett garnitúra is.

8 megjegyzés:

  1. Ez a BDO vs. PDC világbajnok összecsapás ez volt máskor is vagy csak most csinálnak ilyet először?

    VálaszTörlés
  2. Én nem tudok korábbiról. Ugyanakkor ez "csupán" egy - feltételezem könnyed, jó hangulatú - BEMUTATÓ lesz (a sok közül) és nem egy címegyesítő hivatalos mérkőzés. Nyilván nagyobb marketing értékkel.

    VálaszTörlés
  3. Hát akkor elmondom, hogy volt ilyen. Akkor még Barneveld a BDO színeiben játszott. Taylor Nagyon csúnyán megverte.

    VálaszTörlés
  4. Mi lett a végeredmény?

    VálaszTörlés
  5. Azzal várjuk meg a szeptember 14-et először is.
    Egyébként egy pub-ban rendezik a mérkőzést, 10 nyert legre játszanak, és aug. 27-ig akár nyerhetők is belépők a mérkőzésre (egyébként 15 angol font egy jegy ára) itt: http://www.pdc-darts.co.uk/?p=11924

    VálaszTörlés
  6. Az akkori Barneveld(BDO) - Taylor eredményre gondoltam... :D

    VálaszTörlés
  7. Két ilyen mérkőzés volt, 1999-ben és 2004-ben. Phil Taylor mindkétszer legyőzte a BDO világbajnokát, Raymond van Barneveld-et, illetve Andy Fordham-et. Előbbit 21-10-re verte egy egy órás mérkőzésen, utóbbi ellen pedig 5-2-re vezetett (szettekben), amikor Fordham annyira rosszul érezte magát, hogy nem folytatta tovább a meccset.

    VálaszTörlés
  8. Egy pub-ban rendezik a mérkőzést??? Mi ez??? Kocsmasport vagy mi...???!! Felháborító!:)))
    Attis

    VálaszTörlés