2010. október 29., péntek

Winmau World Masters 2010 - 1. nap

Október 29-én, pénteken a Winmau World Masters első játéknapját rendezték meg Hull-ban, a Lakeside selejtezővel megegyező helyszíneken, tehát ismét külön épületben a női és a férfi mérkőzéseket. A férfiaknál immáron együtt játszottak az angolok is a többi országbeli versenyzővel, de a 16 kiemelt játékos csak szombaton kapcsolódik be a küzdelembe.

A férfiaknál 512-es, a nőknél 256-os, az ifjúsági fiúknál 128-as tábláról indult a küzdelem. A férfiaknál 3 nyert szettre (szettenként 2 nyert legre), a nőknél és az ifúsági fiúknál 4 nyert legre játszottak.


A magyarok mérkőzései az alábbiak:

Férfiak 1. forduló (256 közé jutásért):
Székely Pál - Vegar Elvoll (norvég) 0-3 (0-2, 0-2, 1-2)

Férfiak 2. forduló (128 közé jutásért):
Farkas Sándor - Lourence G. Ilagan (fülóp-szigeteki) 0-3 (0-2, 0-2, 0-2)
Bodnár Gergely - Josef Kraus (osztrák) 1-3 (0-2, 2-1, 0-2, 1-2)


Nők 2. forduló (64 közé jutásért):
Fekete Nóra - Paula Smith (spanyol) játék nélkül

Nők 3. forduló (32 közé jutásért):
Fekete Nóra - Grethel Glaso (svéd) 4-0

Nők 4. forduló (16 közé jutásért):
Fekete Nóra - Lisa Ashton (angol) 1-4


Női elődöntők vasárnap a színpadon:
Karin Krappen (holland) - Julie Gore (walesi)
Francisca Hoenselaar (holland) - Lisa Ashton (angol)




Ifjúsági fiúk 2. forduló (32 közé jutásért):
Kovács Patrik - Aaron Knox (angol) 4-2

Ifjúsági fiúk 3. forduló (16 közé jutásért):
Kovács Patrik - Jeffrey de Zwaan (holland) 4-3

Ifjúsági fiúk 4. forduló (8 közé jutásért):
Kovács Patrik - Kurtis Atkins (angol) 0-4


Ifjúsági fiú döntő vasárnap a színpadon:
Kurtis Atkins (angol) - Reece Robinson (angol)



Az 1. fordulóban Székely Pálnak ezúttal meggyűlt a baja a kiszállókkal, hiába találta meg a tömeget, főleg a tábla alsó felében. A norvég ellenfél ráadásul repülőrajtot vett, Pengének pedig fejben is nehézséget okozott az átállás a szettenkénti két nyert játékra. Összességében azonban elégedett lehet itteni teljesítményével, különösen az előző napi tapasztalatait jól kamatoztathatja még a jövőben.
Bodnár Gergely szépen helytállt a számunkra is ismerős osztrák Josef Kraus ellenében, míg Farkas Sándornak is az első forduló jelentette a végállomást.


A nőknél Fekete Nóra egy játék nélküli győzelemmel kezdett (a spanyol csapatvezetőt tévedésből írták be a játékosok közé, bár jelen volt, a férfi csapatot támogatta a másik épületben), majd svéd ellenfelét győzte le könnyedén közepes játékkal is. Ezt követően már világszinvonalú ágra került, ahol Lisa Ashtontól szenvedett vereséget, így összességében a 17. helyen zárt. Ashton ezt követően sem fékezett, legyőzte Trina Gullivert is 4-3 arányban, igaz Trinának 5 nyila volt a mérkőzés befejezésére, mindhiába. Akit érdekel egy Lisa Ashton-Trina Gulliver mérkőzés statisztikája (melyet Nóra írt a vesztes mérkőzését követően), annak álljon itt a játék alakulása, zárójelben a nyilak száma: 1-0 (17), 1-1 (20), 2-1 (23), 3-1 (19), 3-2 (17), 3-3 (17), 4-3 (21). Lisa Ashton végül bejutott az elődöntőbe is, melyet vasárnap a színpadon vívhat majd Francisca Hoenselaar ellenében.


Karin Krappen továbbjutása az elődöntőbe:


Az ifjúsági fiúk mezőnyében nagyszerűen szerepel Kovács Patrik, aki eddig egy angol és egy holland ellenfelet legyőzve már nyolcaddöntőt játszatott, ahol egy újabb hazai játékos várt rá. Bár Patrik itt vereséget szenvedett, 9. helyével, mint legfiatalabb résztvevő gyönyörű eredményt ért el és szép jövő előtt áll. Az elődöntőkbe három angol mellett Rowby-John Rodriguez verekedte még be magát, és végzett végül a 3. helyen. Patrik legyőzője pedig vasárnap a színpadon mérkőzhet meg az ifúsági bajnoki címért a döntőben.





2 megjegyzés:

  1. Ez az Patrik, nagyon szorítok! Ezek után bár mi lesz is megtettél mindent, nekem elhiheted!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálunk Patrik! És persze az összes résztvevőnknek!
    Kavicsos6

    VálaszTörlés