2010. október 28., csütörtök

Lakeside világbajnoki selejtezők

Október 28-án, csütörtökön rendezték a selejtezőket a januári Lakeside-i világbajnokságra, melyek során a férfiak mezőnyében 4 (+1), a hölgyeknél 2 (+1) hely volt elnyerhető. A tartalékokat arra az esetre biztosították, ha a másnapi Winmau World Masters győztese a már világbajnoki résztvevők közül kerülne ki.

A (nemzetközi) férfiak és a nők is egyaránt 256-os tábláról indultak. Előbbiek 2 nyert szettre (szettenként 3 nyert legre), míg utóbbiak összesen 3 nyert legre játszottak. (Az angol férfiak egy külön 256-os táblát játszottak.)

A magyar résztvevők mérkőzései a következők:

Férfiak 1. forduló (128-ba jutásért):
Székely Pál - Wayne Harrison (man-szigeteki) 2-1 (2-3, 3-1, 3-1)
Farkas Sándor - Mervyn Robinson (észak-ír) játék nélkül

Férfiak 2. forduló (64 közé jutásért):
Bodnár Gergely - Vlad Cristian Popa (román) 0-2 (2-3, 0-3)
Székely Pál - Michel Meaney (ír) 2-1 (3-1, 2-3, 3-1)
Farkas Sándor - Leon de Geus (holland) 0-2 (0-3, 0-3)

Férfiak 3. forduló (32 közé jutásért):
Székely Pál - Arno Merk (német) 1-2 (2-3, 3-2, 1-3)


Nők 2. forduló (64 közé jutásért):
Fekete Nóra - Karen Cruickshanks (skót) 3-0

Nők 3. forduló (32 közé jutásért):
Fekete Nóra - Katarina Nagyova (szlovák) 3-0

Nők 4. forduló (16 közé jutásért):
Fekete Nóra - Karin Krappen (holland) 0-3



A férfiaknál az 1. fordulóban Székely Pali reggel egy színvonalas, izgalmas mérkőzésen fordítani tudott az első szett elvesztését követően és pontos kiszállóinak köszönhetően biztosította helyét a következő fordulóban. Farkas Sándor ellenfele nem érkezett meg, így ő játék nélkül került a 128 közé.
Székely Pali a 2. fordulóban is folytatta jó játékát és pengés játékkal újabb szép győzelmet aratott ír ellenfelével szemben. Az egyik legben 6 db T20 is megvolt neki kezdésként, a hetediket hibázta csak el.
A 3. fordulóban Székely Pál végül vereséget szenvedett a német Arno Merktől, ám Pali igen tisztes helytállásának értékét tovább növeli, hogy legyőzője végül további négy győzelmet aratva kijutott a Lakeside-i világbajnokságra! Penge mai játékáról pedig egyöntetű volt a vélemény, hogy bárkivel felvette volna a versenyt. Ráadásul holnap újabb lehetősége lesz a nagyszerű játék folytatására, immár a Winmau World Masters keretében.

Lakeside-i világbajnoki részvételt a következők szereztek a nap során:

Férfiak:
Arno Merk (német)
Jan Dekker (holland)
Shaun Griffiths (angol)
Alan Soutar (angol)
tartalék: Andy Boulton (angol)

Nők:
Lorraine Farlam (angol)
Patricia de Peuter (belga)
tartalék: Wendy Reinstadtler (angol)

A női mezőnyben már a nyolc között is csupán egy nem szigetországi volt 6 angol és 1 skót között, végül a belga lány meg sem állt egészen a világbajnoki részvételt jelentő döntőig.






Bár a versenyt eredetileg a Hull City Hall-ba írták ki megrendezésre, a résztvevők nagy száma miatt a női versenyszámot áthelyezték a Royal Hotelbe, így két külön helyszínen zajlottak az események.



1 megjegyzés: