2010. május 8., szombat

PDC színes - Mervyn King és a közönség

Eddig sem volt felhőtlen Mervyn King és több ezres szurkolótábor kapcsolata az idei Premier Liga estéi során, de Newcastle-ben még tovább mentek a felek egymás hergelésében King Barneveld elleni mérkőzése során.
 

Mervyn King már hetekkel korábban sem bírta visszatartani indulatait, és a mérkőzést követően kíméletlenül elmondta véleményét a közönség vele szemben tanúsított magatartásáról, ami nyilván csak újabb olaj volt a tűzre.

Ezen a héten már nem bírta a Király a mérkőzés végéig se. Barneveld kitűnően kezdett ellene, és már 3-0-ra vezetett. King addig csak magában fortyogott - ami a közeli képeken jól látszott rajta -, akkor azonban elszakadt a cérna nála. Heves gesztikulálásokkal mutatta ki felháborodását a közönségnek, azzal hergelve őket, hogy nem hallja a hangjukat – tette mindezt egészen szokatlan módon, a saját három nyila eldobása közben is. No persze felkészült volt azért ő is, ott volt a kis kék füldugó mindkét fülében.

A PDC nem hivatalos szurkolói weboldala is megemlékezett a jelenségről, és feltárt néhány előzményt. Először is, hogy még a tavalyi sorozat közben Mervyn King áthajított egy nyilat Phil Taylor válla fölött. Ezt az eseményt közvetítő csatorna aránytalanul felfújta, és ez megalapozta a közönség hozzáállását. Még BDO-s pályafutása idején is esett pár csorba rajta, de amióta a PDC-hez csatlakozott az egyik legprofesszionálisabb játékosként tekintenek rá (ezt többek között Phil Taylor is elismerte). Talán a bevonulózenéje („Bow down to the King” – azaz „Hajolj meg a Király előtt”), illetve a sajátos vicsorgásai is ellenszenvesek a szurkolók egy részének. Még szintén BDO-s idején volt egy híres kijelentése, miszerint „inkább abbahagyja a játékot, mintsem a PDC-hez csatlakozzon”. Ezt nyilván még azelőtt ejtette ki a száján, mielőtt rájött volna, hogy milyen pénzeket is osztogatnak a PDC-nél.

Azt Barneveld is elismerte a mérkőzést követő interjújában, hogy ő is volt már hasonló helyzetben korábban saját hazájában, de akkor sem ragadtatta magát arra, hogy Kinghez hasonlóan még inkább felhergelje a közönséget, ő inkább megpróbált a nehéz helyzetben is a játékra koncentrálni. Ugyanakkor nagyon sajnálta Kinget, hiszen nagyszerű barátok a pályán kívül.
A mérkőzés - akár teljes egészében is - itt tekinthető meg.

(Forrás: Darts, Beers & Cheers - Magyar szöveg © Holczer Péter/DartsBlog 2010)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése